PUBG

Elég érdekes a rank rendszer – Nem kell tudni lőni, ahhoz hogy a legjobbak legyünk?


Érdekes ez a rank rendszer, meg kell hagyni.

A PUBG-ban elvileg megtalálható az MMR alapú meccskeresés, azaz a “Match Making Ranking” rendszernek köszönhetően a saját szintünknek megfelelő játékosokkal fog összedobni a játék. Ezért érződik az, hogy egyre nehezebb a játék, mikor egyre több meccsen vagyunk túl. Ezzel nincs is semmi baj, viszont elég bonyolult a rendszer, gyakorlatilag nem lehet tudni, hogy mi alapján számítja ki azt, hogy kik a jobb játékosok. A pubg.op.gg-n megnézhetjük ezt a ranglistát.

Az EU Solo FPP legjobbjai | Forrás: PUBG.op.gg

A fentebbi képen is láthatjátok hogy a játék nagyon díjazza azt, ha valaki sokat játszik, emellett kitüntetett figyelmet fordít arra is, hogy milyen eséllyel jut be a legjobbak közé, főleg a top10 helyezés számít. Amelyekről mindenki azt gondolja, hogy milyen fontosak, azok viszont mégsem annyira fontosak. Tehát az, hogy milyen gyakran nyerünk vagy hogy milyen jó a K/D-nk, nem igazán nyom sokat a latba.

OZ statjai | Forrás: PUBG.op.gg

Oz_2005 úgy érte el a második helyezést, hogy 0,07-es K/D-t sikerült összehoznia, azaz 100 meccse alatt mindössze 7 embert sikerült megölnie a játékosnak. Igen jól olvastátok, ő jelenleg Európában a Solo FPP mód 2. legjobb játékosa. Átlagban a 10. helyezést meg szokta azért szerezni, de a top10-ben 74,8%-ban ott van. Tehát egy igazi sunyuló játékosról van szó, aki még véletlenül sem keveredik a harc közelébe és inkább bujkál, mint hogy csatába menjen. Nincs is ezzel semmi gond. Csak hogy az őt követő játékosnak 5-ös K/D-ja van és a meccsei 28%-át meg szokta nyerni.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag 2 dolog számít:

  • Milyen sokáig maradunk életben
  • Milyen gyakran játszunk

A többi mind mellékes. Ez rendben is van, hiszen egy túlélőjátékról beszélünk, de azért a másik oldalról egy akciójátéknál igencsak számítani kellene annak, hogy valaki milyen jól tudja pörgetni a fegyvereket és ezzel hány játékost küld vissza a lobby-ba.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva