Fortnite

Új Matchmakinget kapnak az egeret és klaviatúrát használó konzolosok


Végre az Epic Games is belátta, az egér - billentyűzet kombó túlságosan is domináns a kontrollerrel játszókkal szemben.

Az Epic Games bejelentette, egy új matchmakingen dolgoznak, ami az egér – klaviatúra kombinációt használó konzolos játékosokat egy játékba tereli.

Ez azt jelenti, hogy azok a konzolosok, akik egérrel és klaviatúrával játsszák a játékot, hamarosan egymás ellen fognak harcolni és nem kontrolleres társaik ellen. Ezt azok után jelentette be az Epic, hogy egy Reddit felhasználó megosztott egy képet a közösségi fórumon egy Twitter hozzászólásról, mondván: “Nem lenne szabad az ilyen játékosoknak mezei konzolosok ellen játszania.”

Twitter

Természetesen felkapott lett mind a komment, mind pedig a róla készült Reddit bejegyzés, így nem csoda, hogy az Epic Games fülébe is eljutott a dolog. Olyannyira jutott el, hogy amint tudtak reagáltak is az ügyben, s megnyugtatták a közösséget, már úton van a megoldás!

 

“Üdv! Éppen dolgozunk egy olyan matchmaking technológián, ami megoldást fog hozni erre a problémára! Részletes információ a jövőhéten várható, de röviden annyi: a billentyűzetet és egeret használó konzolosok, szintén a billentyűzetet és egeret használó konzolosok ellen fognak játszani.”

Egy másik felhasználó megörülve a lehetőségnek, az Epic Games alkalmazottól megkérdezte, ez a lehetőség csak és kizárólag konzolosoknak, vagy más platformon játszóknak is elérhető lesz-e? (Tudniillik számítógépen is játszhatunk kontrollerrel, ha akarunk.)

Erre a kérdésre MrPopo válaszolt az Epic Games-től, ám az ő válasza nem volt annyira informatív, mint munkatársáé. Sajnos nem foglalt állást ebben a kérdésben a kiadó, Popo a jövőheti bejelentésre terelte a szót: “Több információt jövőhéten fogunk megosztani veletek.”

Ugyan még a bejelentésre is várni kell egy kicsit, nemhogy a megjelenésre, de az biztos, hatalmasat fog dobni a játékélményen ez a változtatás. Az Epic Games korábban kiállt az egér – klaviatúra kombináció használói mellett, azt mondták teljes mértékben megengedett és legális úgy játszani konzolon, ezt természetesen a közösség nem látta így. S úgy tűnik azért az Epic Games sem teljesen, elvégre akkor nem hozták volna meg ezt a lépést.

Egy szó mint száz, hamarosan megszűnik a nyomor konzol téren az ártatlan kontrollereseknek. Az egér – billentyűzet használóinak pedig fel kell kötniük a gatyát, végre igazi ellenfelek ellen kell majd teljesíteniük.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva