Counter Strike

2019-ben tér csak vissza Cobblestone, 2020-ban jöhet az új Cache


A Valve pályafelújító protokollját ismerve 2019 tavaszán várható a következő csere, ahol Cache és Cobblestone váltják egymást.

Ha visszatekintünk az elmúlt évek pályacseréire, tisztán látszik milyen hagyományt követ a Valve. Évente egyszer cserélnek a versenypályák között, egy map kikerül, egy felújított változat pedig visszatér. A cserék jellemzően az év első felében érkeznek, a februártól áprilisig terjedő időszakban. A felújítások minden mapnál egy évig tartanak, utána az új változat egyből visszatér az aktív mapok közé:

  • 2015 március: Bekerült az aktív mapok közé Train, Nuke pedig pihenőre vonult. Megkezdődött Nuke felújítása és tesztelése.
  • 2016 április: Nuke egy év pihenő után megújult külsővel visszatért, ezúttal Inferno került ki.
  • 2017 február: Egy év felújítási munka után Inferno is visszatért, ezúttal Dust2 adta át a helyét.
  • 2018 április: Dust2 is egy év után tért vissza, Cobblestone pedig felújításra vár.

A logikus lépés tehát az lenne, ha 2019 elején, az évi egy mapcsere alkalmával Cobblestone kerülne vissza, megújult külsővel. Ez eddig logikus, az eddigi évek trendjei alapján fogadni is mernénk erre a forgatókönyvre.

A kérdés csak az, kinek adja át helyét a 2019 elején visszakerülő Cobblestone?

Ugyanis mint a többi esetben, valakinek ezúttal is kényszer pihenőre kell vonulnia majd, a most még aktív mapok közül. A legvalószínűbb jelölt továbbra is Cache. A pályát készítő FMPONE már több képet is megosztott a felújítás terveiről, első ránézésre hangulatos irányba indult el a tervező:

Mivel FMPONE egyelőre csak önszorgalomból készíti a felújítást, az átrajzolás sebessége ennek megfelelően nem túl gyors. Illetve ő is tudja, amit az előbb kiszámoltunk, felesleges sietnie a pályával.

2020-nál előbb úgysem kerülhet a játékba, de tervei szerint a saját részével ő már egy évvel korábban kész lesz. Erről korábban Twitteren, illetve legutóbb a napokban FACEIT-en spoilerezett:

Bár a képen látható “2019” igazából tényleg bármire vonatkozhat, feltehetőleg Cache felújítása kapcsán merült fel, mint elkészülési dátum. Fontos azonban, hogy ez csak elkészülési, nem megjelenési időpont, hiszen előbb ahhoz a Valve-nak ki kell vonnia valamit, hogy utána megjelenhessen.

Jelenleg Cobblestone áll renoválás alatt, ami az eddigi szokásokat követve lefoglalta magának a 2019-es visszatérést.

Ekkor lesz esélye Cache-nek pihenőre vonulni, és FMPONE-nak átküldeni a kész terveit a Valve számára egy esetleges felújításhoz. A kiadó pedig elkezdheti alakítani, tesztelni a terveket, hogy aztán 2020-ban egy megújult Cache-t kaphassunk vissza.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva