Counter Strike

Fogynak a Silverek, egyre több a Nova és a Kala – A világ CS:GO játékosainak rang-eloszlása


Fél év alatt elkezdett fölfelé tolódni a CS:GO rangok helyzete, egyedül a Globálok száma nem változott.

A CS:GO közösségen belül örök téma, melyik rangból mennyi szaladgál az MM szervereken. Általában csak a találgatás megy, és az olyan általános sztereotípiák, mint hogy “biztosan Silverből van a legtöbb” vagy a klasszikus “alig van Globál”. Ezek között is akad persze igazság, de rengeteg téves feltételezés is. A statkövető oldalak éppen ezért a regisztrált accountok alapján folyamatosan monitorozzák a CS:GO rangok helyzetét. Nyilvántartják, miből mennyi van, hogy megfigyelhessük a CS:GO mezőny változásait.

Fél év elteltével, most összehasonlítjuk a jelenlegi helyzetet a 2018 elején tapasztaltakkal:

Lássuk a legfontosabb megállapításokat:

  • Ha véletlenszerűen kiválasztunk 100 embert, sanszos, hogy nem lesz köztük Global. Hiszen a 0,75% statisztikailag azt mutatja, 1% sincs a legjobb rangúak tábora. Ez az egyetlen kategória, amely nem változott fél év alatt. 2018 elején éppen ugyanígy 0,75%-on állt a Globál-mutató.
  • Ha Sastól fölfelé összesítve nézzük az elitet(Sas, Sas2, Supreme és Global), akkor viszont van változás. 2018 elején csak 9,51%-on állt a létszám, mostanra ez 9,84-re nőtt. Ha így haladnak a játékosok, 2018 végére meglesz a bűvös 10% a legjobbak számára.
  • Akik Kereszt Kalában vagy fölötte járnak, már büszkék lehetnek a teljesítményükre. Ők ugyanis a világ CS:GO játékosainak legjobb 20%-a közé tartoznak. Vagyis 5 véletlenszerűen kiválasztott emberből, egy csapatnyi játékosból csak 1 tartozik ide skillje alapján.
  • A Kala játékosok száma is nőtt, az év eleji 18,85%-hoz képest már 19,4%-ot tesz ki a 3 Kala rang.
  • Ha nem is ilyen nagyot, de a Novák is nőttek fél év alatt, 34,42%-ról 34,68%-ra nőtt az arányuk.
  • És ha szinte mindenki nőtt, törvényszerű, hogy valaki másnak viszont csökkennie kellett. Ez a szerep most legalacsonyabb rangoknak, a Silver kategóriának jutott. Az összesen 6 féle Silver rang 2018 elején 33,13%-ot mutatott, mostanra már csak 31,93%-ról beszélünk. Vagy elvesztették a rangjukat, vagy rankuppal kiléptek a Silver pokolból, de az tisztán látszik, hogy fogynak.
  • Ha nem csoportokat nézünk, hanem konkrét rangot, akkor a Nova 3 a nyerő 9,05%-al. Fél éve még a Nova 2 volt a legnagyobb számú, 8,91%-al. Ebben is visszaköszön tehát a játékosbázis lassú, de biztos fejlődése.

Ha ezentúl tehát szóba kerülnek a rangok, mindenki tudni fogja: Novákból, azon belül is Nova 3-ból van a legtöbb, csak utána a Silverek. Aztán a Kala játékosok, és csak ezután jön a szűk elit, amin belül 1%-ot se tesznek ki a Globálok.

Meglátjuk mi változik 2018 végéig, addig is hajrá mindenkinek! Rank up-ra fel!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva