Hearthstone

Így változtak az erőviszonyok az Arenában a Boomsday megjelenésével

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: aréna,

Friss statisztikák az Arena módról.

Egy új kiegészítő megjelenésekor elsősorban a constructed játékmódokról esik sok szó (Ranked Standard, Ranked Wild), pedig az új kártyák nem csak ezeket érintik, hiszen az Arena lapkészlete is megváltozik. Hogy mennyiben módosítja mindez az erőviszonyokat? Ezt vizsgálta meg nemrég a HSReplay.net csapata, akik közzétették az Arena módra vonatkozó friss adatokat a The Boomsday Project megjelenése után. Jöjjenek a statisztikák!

Használati arány

A Boomsday előtt a Mage, Paladin, Priest, Warlock négyes volt a legnépszerűbb az Arena módban. Ha pusztán ezt nézzük, akkor nem változott a helyzet, ha azonban kicsit jobban belemerülünk a részletekbe, akkor azért már látszódnak a különbségek. Mindegyik említett class használati aránya csökkent az új kiegészítővel, miközben a Warlock és a Priest helyet cseréltek. Mögöttük pedig jóval kisebb lemaradással jönnek a többiek: a Rogue és a Druid népszerűsége is 10% fölé kúszott.

Pozícióra a Druid, százalékra pedig a Warrior produkálta a legnagyobb növekedést – igaz, utóbbi még így is utolsó. De az mindenképpen pozitív, hogy az első és az utolsó között 11.9%-ról 9%-ra csökkent a különbség.

Class-ok használati aránya | Kép: HSReplay.net

Győzelmi arány

Ami a winrate-et illeti: továbbra is a Warlock és a Rogue a két legerősebb class a játékmódban – sőt, az előbbi győzelmi aránya még nőtt is az új kieggel, immáron több mint 54%. Feljött azonban a pozitív winrate-tel büszkélkedők közé a Druid is, amely egyértelműen az új kieg legfőbb nyertesének tűnik az Arenában, mint ahogy a Warrior is feljött a középmezőnybe a sor végéről. A legnagyobb vesztes pedig itt is a Priest, aminek több mint 2%-ot csökkent a győzelmi aránya, és egészen a hetedik helyig csúszott vissza a harmadikról.

Class-ok győzelmi aránya | Kép: HSReplay.net

Összességében egyébként – nem meglepő mód – érezhetően megnőtt az Arenázási kedv az új kiegészítővel, hiszen több mint 40 százalékkal megnőtt a legjátszott meccsek száma a The Boomsday Project megjelenése óta. Egyelőre úgy tűnik, hogy némileg tovább nyílt az olló a legjobb és a legrosszabb class-ok között, de még egy hete sincs, hogy megérkeztek az új lapok, így messzemenő következtetéseket most még nem érdemes levonni a fentiek alapján.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva