Counter Strike

Kizárták az ellenfelet, így egy magyar csapat nyerte az ESEA döntőt


A Hyperion ellenfelét utólag, csalás gyanúja miatt kizárták a versenyből. Ezzel a magyar csapat ajándékba kapott kb 200 000 forintot.

A Hyperion ESEA Open menetelésével sokat foglalkoztunk az utóbbi időben. A magyar csapat ellenállhatatlanul menetelt a nyílt ligában, ám az út végén csak leverték őket. A döntőt és az ezzel járó kb 600 000 forintot a Pyctophobia GG zsebelte be. Mostanra kiderült azonban, hogy csak pár napig örülhettek.

Er9k posztjából kiderül, hogy az ellenfelet csalás gyanúja miatt kizárták a sorozatból, így a végső győztes mégis a Hyperion lett. A magyar csapat ezzel 600 000 forintot és egy ESEA Advanced helyet nyert magának.

Az eredményeket azóta a hivatalos ESEA oldalon is 16:0-ra módosították a Hyperion javára.

A következő szezonban tehát jöhet az Advanced liga, vagyis újabb lépéssel közelebb került a legmagasabb szintű verseny, a Pro League. Persze a srácok még messze vannak ettől a szinttől, de legalább már nem beláthatatlan a távolság. Az Open megnyerésével ugyanis a srácok 2 lépcsőt is átugrottak. Az Intermediate és a Main Division helyett egyből az Advances Divisionbe indulhatnak, ahol már 11 000 dollár az összdíjazás minden szezonban.

Az Advanced liga fölött pedig már az MDL következik, az után pedig a Pro League.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva