Tech

Köszi szépen RTX! A bejelentés óta ellepték a piacot a jó árú, használt videokártyák


Szétnéztünk, hogy mi újság a használt hardver fronton.

Az Nvidia hétfői bejelentése miatt egyből észbe kaptak a videókártya tulajok és elárasztották a használt piacot a kártyahirdetések. Igen ám, csak a sok eladó kártya miatt az árak is lejjebb mentek, szóval most nem igazán lennénk az eladók helyében, ellenben aki idáig gondolkozott a vga vásárláson, az most a bejelentéssel jól járhat, persze csak akkor, ha beéri a használt variánssal is.

Rengeteg új kártya került a piacra / forrás: Hardverapro

Megvizsgáltuk a legnagyobb hazai használtpiacot, a hardveraprót, hogy mennyiért mennek a használt kártyák.

GTX 1080 Ti – 160 ezer forint felett (Újonnan: 250 000+ Ft)

GTX 1080 – 140 ezer forint felett (Újonnan: 165 000+ Ft)

GTX 1070 – 90 ezer forint felett (Újonnan: 140 000+ Ft)

Az 1080 Ti tulajok közül esélyes, hogy többen azonnal váltani fognak az új RTX 2080 Ti-ra, amint lehetséges. Az 1080-ak ára nem igazán ment lejjebb, sokkal inkább megéri rászánni azt a pár plusz ezrest és egy 1080 Ti-t venni. Az 1070-ek ára pedig egész kellemes, hiszen már 90 ezer forint felett hazavihetünk egy használt modellt, ami rendkívül jó ár/érték aránnyal bír. Azt viszont egyöntetűen kijelenthetjük, hogy jelenleg az 1080 Ti van a legjobb árban.

Mire érdemes odafigyelni?

A videókártyák sajnos a gyakrabban elhalálozó alkatrészek közé tartozik. A processzorokkal ellentétben (amelyek akár több tízéven keresztül képesek kiszolgálni), itt simán benne van a pakliban, hogy meghal 3 éven belül a méregdrága kártyánk. Emiatt a garancia megléte a legfontosabb.

Ezen felül a megfelelő hűtés is nagyon fontos, főleg ha több éven keresztül szeretnénk használni a kártyánkat.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva