Hearthstone

A Hearthstone kiirthatatlan csótánya újból ott van a legjobb deckek között


Ismét belopózott a Tier 1 paklik közé a Quest Rogue.

Legutóbb pár hónappal ezelőtt gyengített a Blizzard a Quest Rogue paklin, a “legutóbb” kitétel pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen a Hearthstone “éles” startja óta a The Caverns Below az egyetlen kártya, amit kétszer is nerfelni kellett. Az első változtatás tavaly nyáron jött, amikor négyről ötre növelték a kijátszandó ugyanolyan minionok számát. Tavasszal pedig a jutalomból is visszavettek a fejlesztők, 5/5 helyett már csak 4/4-re rakja lényeinket a Crystal Core.

 

Sokan azt hitték, hogy ezzel a Blizzard végleg kinyírja a paklit, az idő azonban másodjára is rácáfolt erre.

A Vicious Syndicate legújabb meta-jelentéséből kiderül, hogy jelenleg a Quest Rogue a második legerősebb pakli a játékban, 54% feletti győzelmi aránnyal.

Sőt, Legendben még a máshol első Deathrattle Huntert is előzi, amit a svédek sztárja, Orange is bizonyított, hiszen High Legendben brillírozott egy sort a deckkel, #13 Legendig jutva. Íme az általa használt lista.

AAECAaIHBIbCAoDTAs/hAsPqAg3EAZwC7QKfA4gF1AWGCZfBAvzBAsfTAtvjAvbsAuL4AgA=

Maga a paklilista nem változott meg jelentősen az eddig megszokotthoz képest, egyszerűen csak arról van szó, amiről a legutóbb is: a lassabb, kontrollosabb meta abszolút fekszik ennek a decknek, hiszen van ideje teljesíteni a Questet, majd érvényesíteni az általa generált óriási tempóelőnyt.

Az új kártyák közül mindössze egy féle került be a pakliba, és az sem meglepetés, hiszen a friss kiegészítő legnépszerűbb lapja, a Giggling Inventor az. Itt ugyanakkor nem csupán azért kapott helyet, mert egy nagyon erős univerzális kártya, hiszen a Crystal Core kirakása után egészen brutálissá válik azzal, hogy három 4/4-es lényt is kiszór a boardunkra.

A Legendary lapok közül a Quest teljesítését elősegítő Zola the Gorgon, Sonya Shadowdancer páros mellett befért a Valeera the Hollow is, ami az elhúzódó meccseken még több value-t tud generálni – a mostani metában erősen javallott a használata.

Természetesen a fenti paklinak is megvan a maga gyengéje: a Tempo Mage, a Zoo Warlock vagy az Odd Rogue például mind nagyon rossz matchup számára. Kevésbé agresszív metában viszont nagyon komolyan lehet vele menetelni, amit az említett statisztikák is alátámasztanak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva