Hearthstone

Ne higgy a berögződéseknek! Az egyik legrosszabb Arena class a második legnépszerűbb


Friss statisztikák a játékmódról.

Sokan leginkább csak megszokásból választanak class-t az Arena játékmódban, pedig akárcsak a constructed játékban, úgy itt is van meta, ami az új kiegészítők megjelenésénél különösen sokat tud változni. Éppen ezért aki szeretné maximalizálni az esélyeit, annak érdemes kicsit tájékozódnia, hiszen hiába ütötted ki már többször is a 12 wint Paladinnal, ez még nem jelenti azt, hogy a class jelen pillanatban is erős.

A fenti példa olyannyira helytálló, hogy jelenleg pontosan ez a helyzet. A legtöbbek által választott Mage csak a negyedik, míg a második legnépszerűbb Paladin az utolsó előtti (!) a győzelmi arányokat tekintve. Ez is jól mutatja, hogy sokan a berögződésekre hallgatnak, pedig a valódi erőviszonyok olykor gyökeresen eltérhetnek attól, amit megszoktunk.

A HSReplay.net alábbi statisztikái az augusztus 19. és 24. közötti időszak alapján készültek, nagyjából 1.5 millió meccses minta alapján.

A legerősebb Arena class-ok

  1. Warlock – 54.0% győzelmi arány
  2. Rogue – 53.3%
  3. Druid – 51.8%
  4. Mage – 50.0%
  5. Warrior – 48.8%
  6. Shaman – 48.3%
  7. Priest – 48.0%
  8. Paladin – 46.3%
  9. Hunter – 46.0%

A legnépszerűbb Arena class-ok

  1. Mage – 16.3% használati arány
  2. Paladin – 12.9%
  3. Warlock – 12.8%
  4. Priest – 14.9%
  5. Rogue – 11.4%
  6. Druid – 11.0%
  7. Shaman – 8.8%
  8. Hunter – 8.7%
  9. Warrior – 6.2%
Kép: HSReplay.net

Jól látható, hogy a két lista kis túlzással köszönőviszonyban sincs egymással, hiszen a három legjobban teljesítő class csak a harmadik, az ötödik és a hatodik a népszerűségi rangsorban. A játékosok több mint egynegyede még mindig a Mage-Paladin páros közül választ, pedig már messze nem ezek a legjobb class-ok a játékmódban.

Lényeg a lényeg: ha betévedtek az Arenába, akkor érdemes a fenti statisztikák alapján dönteni arról, hogy melyik hőst választjátok, hiszen a számok is azt bizonyítják, hogy a berögződések alapján könnyű rossz döntést hozni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva