Counter Strike

Szigorítani kell a rendezvények biztonságát – A profi játékos, a streamer és a szakértő


Ilyennek nem szabadna történnie. A jacksonville-i merénylet kapcsán minden CS:GO szereplő egyet ért, szigorítani kell a biztonsági intézkedéseken.

A Floridában történt merénylet mostanra bejárta a sajtót. Egy jacksonville-i Madden versenyen több halálos áldozatot követelő lövöldözés sokkolta a gamer világot. “Bármelyikünk lehetett volna”… “Felfoghatatlan”… “Sötét időket élünk” fogalmaztak a gamer világ sztárjai az eset kapcsán:

Az USA-ban már többször láthattuk, az ehhez hasonló merényletek szinte kivétel nélkül szigorításokat vonnak maguk után. A World Trade Center elleni támadások után a reptéri biztonság lett ezerszer ellenőrzöttebb, az iskolai lövöldözéseknél pedig a oktatási intézmények megfigyelése.

Sajnos úgy tűnik, elérkezett az idő a gaming rendezvények szigorú ellenőrzésére is.

A tragikus események kapcsán a CS:GO világ profi játékosai, streamerei és elemzői egyaránt aggodalmukat fejezték ki. Lényegtelen hogy nagyobb-, vagy csak kisebb versenyről, közönségtalálkozóról, esetleg bemutató rendezvényről van csak szó, szigorúbb biztonsági intézkedésekre lesz szükség a jövőben.

Kjaerbye (profi játékos)

“Szomorú, hogy ilyennek kell történnie ahhoz, hogy a gaming rendezvényeken szigorítsanak a biztonságon.”

Summit1g (streamer)

“A rendezvények 90%-án ahol jártam, minimális vagy nulla volt a biztonsági készenlét. Ez elfogadhatatlan.”

Redeye (szakértő)

“Rettenetes figyelemfelhívás a biztonság fontosságára.”

Az USA-ban egy hónapon belül rendezik az ESL One New York versenyét. Már most biztosra vehetjük, hogy az esemény kiemelt biztonsági figyelmet kap majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva