Fortnite

Ennyire kell a pénz? V-Bucks scammer oldalakat hirdet a YouTube


Úgy tűnik a legnagyobb videómegosztó portál még nem hallotta az örök Fortnite igazságot: ingyen V-Bucks csak a mesékben létezik.

A téma többször felmerült már a közösségben, és mindig ugyanaz rá a válasz: az ingyen V-Bucks tényleg nem létezik. Léteznek persze nyereményjátékok, ahol V-Bucks nyereményért szállhatunk versenybe, de ott maga a játék feltételei képzik a V-Bucks árát. Minden más esetben csak vírus vár majd minket, nem V-Bucks.

Ezt mostanra szép lassan mindenki megtanulta, kivéve a piac egyik legnagyobb szereplőjét, a YouTube-ot.

Ők ugyanis simán lenyomják hirdetésben a “FREE V-BUCKS” promókat.

Az “Ad” jelölésből láthatjuk, hogy ez bizony kőkemény pénzért futtatott hirdetés, ami elméletileg szigorú szűrésen megy át, mielőtt élesíthetné a hirdető. De nagyon úgy tűnik, hogy ez a szűrési módszer nem túl hatékony, ha egy ennyire alap scammelési trükk is átmegy rajta.

Nagy betűkkel virít a képen a “FREE V-BUCKS” felirat, ami önmagában hazugság. De ha ez nem lenne elég, az “after update Watch the video” durván lebuktatja a dolgot, itt valami illetéktelen update kerül a telefonunkra, amit jobb is ha nem tudunk, micsoda.

A kérdés tehát adott: bármi, amiért fizetnek hogy megjelenjen a YouTube hirdetések között, az már mehet is?

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Fortnite fronton jelenleg ez a helyzet…

Ha belegondolunk a dolog hátterébe, az oldalra rengeteg fizetett hirdetés érkezik, ezeket kézzel átbogarászni lehetetlen lenne. Az intelligens szűrők azonban már bőven alkalmasak egy-egy felirat szűrésére, szavak és szókapcsolatok észlelésére. Vagyis a YouTube könnyűszerrel kiiktathatná a “FREE V-BUCKS” hirdetéseket. Ha akarná, és venné rá a fáradtságot. De mint látjuk, egyáltalán nem érdekli őket.

Card

Card

Rengeteg szomorú történetet írtunk már a szülők bankkártyájának lenyúlásáról és fizetések elherdálásáról. Ezeket a sztorikat éppen az ilyen aljas trükkökkel érik el a scammer oldalak, a gyanútlan kiskorú játékosoknál. Egy ekkora oldalnak mint a YouTube, ahol naponta több millió megtekintés jön Fortnite videókra, illene odafigyelni a nézőik megóvására.

Mindig lesznek videók, amik átveréssel próbálkoznak majd, de legalább ne a fizetett hirdetések között bukkanjanak fel, direkt a gamerekre célozva.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva