Hearthstone

Mozgásban a meta: már nem a Warlock a legnépszerűbb class


Az erősségi rangsorban is változás történt az élen.

Három hét telt még csak el mindössze az új Hearthstone kiegészítő, a The Boomsday Project megjelenése óta, így egyáltalán nem beszélhetünk még kialakult metáról. Olyannyira igaz ez, hogy éppen az elmúlt egy hétben történt komolyabb mozgolódás a játékkörnyezetben, aminek az egyik legfőbb katalizátora a Quest Rogue volt.

Hiába a két nerf, a pakli most újból ott van a legjobbak között, köszönhető a kontrollos metának, hiszen a lassú paklikkal szemben tökéletes ellenszer ez a fajta rugó deck. Ez pedig a számokon is meglátszik: az elmúlt pár hétben – legalábbis ilyen tekintetben – egyeduralkodónak számító Warlock helyét átvette a Rogue a népszerűségi lista élén. Íme a HSReplay.net legfrissebb adatai az egyes class-ok győzelmi és használati arányaira vonatkozóan.

(A statisztikák az augusztus 24. és 27. közötti időszakra vonatkoznak a Rank 4 és Legend között vívott meccsek alapján.)

Győzelmi és használati arányok | Kép: HSReplay.net

Látható tehát, hogy a korábban a 30%-ot is meghaladó Warlock már csak második a Rogue mögött a népszerűségi rangsorban, akiket továbbra is a Hunter és a Druid követnek. Hátrébb itt nem is változott a sorrend – a legkevesebben még mindig Priesttel játszanak.

A winrate rangsorban is változás történt az élen, az elmúlt hetekben legjobban teljesítő Hunter visszacsúszott egészen a harmadik helyig. Az új első itt azonban nem a Rogue, hanem a Druid, amely elsősorban a Token Druid újabb felemelkedésének köszönhetően hoz ilyen erős számokat, míg az Odd / Control paklik remeklésének hála a Warrior továbbra is tartja a második helyet. A három említett class-on kívül nincs is más, amely 50 százalék felett tudna teljesíteni.

Maga a mezőny egyébként még mindig egészen sűrűnek mondható a győzelmi arányokat tekintve, hiszen az első és a nyolcadik között 3.1 százalékpont csak a különbség, a középmezőny pedig egészen sűrű – most épp a Paladin és a Warlock zárkózott fel egy kicsit a Mage és a Shaman számára. A Priest pedig itt is reménytelen helyzetben van, akkora a lemaradása a többiekhez képest.

Mégis eljön akkor a Druidstone, amitől annyian rettegtek? Ettől egyelőre még nem kell félni, hiszen látható, hogy nagyon szoros a verseny az élen – pár hetet még mindenképpen kell várnunk arra, hogy végérvényesen letisztuljon az új meta.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva