Gaming

A Blizzard elkezdte szórni a permákat a World Quest exploitok miatt


Lehet mégsem érte meg kihasználni a játékhibákat...

Fortyog a World of Warcraft közösség egyik része, holott semmi oka nincs rá. A Blizzard szépen csöndben elkezdte tiltani azokat a felhasználókat, amelyeken a játékosok kihasználták a (az idő közben már javított) World Quest exploitokat.

Komoly károkat okozott egy játékhiba, ami azt eredményezte, hogy a játékosok akár többször is letolhattak egy bizonyos World Questet. A WoW gazdaság úgy ahogy van megborult a félelmetes mennyiségű aranytól, amit össze tudtak farmolni a játékosok, a páncélok terén is felborult az egyensúly, akik kihasználták az exploitot, azok könnyedén szedték meg magukat Titanforged felszerelésekkel, valamint a nem kellő tárgyakat tömegesével zúzták be a Scrappernél, így az aukciós házban is masszív értékcsökkenést eredményeztek alapanyagterén ezek a játékosok.

Battle for Azeroth – Blizzard

Aztán itt volt egy másik szignifikáns pont, a reputation farmolás. A Blizzard ettől tette függővé az új War Campaign, valamint az Allied Race-ek megnyitását, s értelemszerűen nem egy-két napra tervezték mindezt. Nos, az exploitot használó játékosok gyakorlatilag “pillanatok” alatt maxolták ki a kulcsfontosságú repukat, így bőven idő előtt jutottak olyan tartalomhoz, amit normál módon csak napokkal, vagy lehetséges, hogy hetekkel később kellett volna csak elérniük.

A Blizzard értelemszerűen egyből rávetette magát a probléma javítására, a World Quest exploitok már nem részesei a játéknak, így a kiadónak most felszabadult egy kis ideje, hogy foglalkozzon a játékhiba gátlástalan kihasználóira. Az exploitok olyan játékhibák, amik az ismerőiket masszív előnybe tudják juttatni, ezzel megborítva a játékegyensúlyt. Ugyan első ránézésre nem tűnik csalásnak a dolog, összességében ebbe a kategóriába tartozik. Félre értés ne essék, ha csak véletlenül futunk bele egy ilyen hibába, az teljes mértékben elnézhető, ám ha tisztában vagyunk azzal, hogy valami nem rendeltetésszerűen működik, s mégis újra és újra kihasználjuk a saját javunkra a hibát, nos, akkor már csalást követünk el.

Battle for Azeroth – Blizzard

Ezt nem érti meg a közösség egyik része, többen támadták a Blizzardot a napokban a nagyobb fórumokon, miszerint jogtalan tiltásokat osztogatnak, “ők nem tettek semmi rosszat”. A baj ezzel csak az, hogy attól még, hogy nem vagyunk tisztában a szabályokkal, még nem mentesülünk azok alól. Az ép ésszel gondolkodó játékosok természetesen védik a Blizzard döntését, és támogatják a kiadót a “tisztogatásban”.

Szomorú, hogy egy játékhiba micsoda károkat képes okozni, az meg még szomorúbb, hogy vannak játékosok, akik nem veszik észre, hogy a tetteik mit okoznak. Aztán még reklamálnak is…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva