Counter Strike

Öt meccsből négyet nyert a EURONICS, csoportelsőként jutottak tovább a középdöntőbe


Zseniálisan játszott az ESG tegnap este, jó eséllyel a LAN-döntőn is ott lesznek október közepén.

Tegnap este zajlott az ESL Pro European Championship kvalija. A verseny egy 80 000 dolláros LAN döntővel zárul, ahol csak a legjobb 3 csapatnak van hely a selejtezők mezőnyéből. Kettő hatfős csoportot sorsoltak a szervezők, körmérkőzéses rendszer szerint játszottak, azaz mindenki-mindenkivel játszott egy BO1-et a csoportjában. A csoportköröknél a 12 csapatból 6-tól el kellett búcsúznunk, 6 pedig továbbjutott a középdöntőbe.

A továbbjutott középdöntősök pedig lejátszanak még egy körmérkőzéses menetet, és a Top3 csapat utazik Lengyelországba, ahol a 80 000$-os összdíjazású LAN-t szervezik. Az egyedüli meghívott a hazai AGO, rajtuk kívül mindenki innen érkezik majd. Itt kezdte meg menetelését a magyar AWP-s kolor segítségével a EURONICS ötöse is.

Az első ellenfél a KPI volt, őket Cache-en kapták el 16:8-ra, nem volt különösebben nehéz a játék. Az első félidőt 12:3-ra nyerte a EURONICS, utána már könnyen befejezték a találkát:

A második meccs pályája Nuke lett. Kifejezetten forró mérkőzés volt, nehezen bírtak a francia aAa csapatával. Főleg úgy, hogy az ESG soha nem játszott, és nem is praccolt Nuke-ot ezzel a felállással. Támadó oldalon egész szép 6 kört hoztak kolorék, majd szépen felhozták 16:14-re, megnyerve ezzel a második BO1-et is.

Érkezett egy újabb szoros meccs, ezúttal infernón az angol Endpoint ellen. A EURONICS bekezdett a védekező oldalon egy erős 11:4-el, de az ellenfelet nem lehetett romba dönteni. 14:4-nél megtáltosodtak, elvitték 15:9-ig, majd újabb 5 angol kör érkezett. Az utolsót azonban az ESG szerezte meg, így egy nagy meccs után ismét az ő nevük mellett jelent meg a 16-os szám, és a győzelemért járó 3 pont is.

Jött a törökök elleni meccs, szintén Infernón. Itt kolor megrázta magát, előtört belőle a vadállat és 33:18-ba lőtte magát. A HLTV-s számok szinte csak róla szóltak, rajta kívül csak maRky fért fel a legtöbb assisttal. Ő volt az este másik sztárja, hatalmasokat tudott lőni. Azonban a harmadik körben egy usp-s full-ecot hoztak le a srácok a törökök ellen, nem nagyon értette senki, hogy mit művelnek a No Quarter Cartel játékosai.

A találkozót végül 16:11-re nyerte az ESG.

Az utolsó meccs lényegében már tét nélküli volt. A KINGUIN már biztosan nem juthatott tovább, a EURONICS pedig már fixen csoportelső volt. Látszott is egyes játékosokon, hogy minden mindegy nekik, haladjunk. 16:11-re végül a lengyelek bizonyultak jobbnak.

Kolor persze a tőle megszokott maximalizmussal ezt a meccset is extra komolyan tolta le, utána pedig Twitteren értékelt.

Tökéletes összefoglaló, ha a középdöntő hat csapatából az első háromba kerülnek, ott lesznek a LAN-döntőn. Mivel a saját csoportjukból érkező ellenfeleikkel játszott eredményüket, és így pontjaikat is magukkal hozzák a csapatok, a EURONICS már most 6 pontos. Matematikailag egyetlen győzelemmel is továbbjuthatnak kolorék, ha elkapják az ALTERNATE aTTAX ötösét. Ha viszont két meccset is nyernek, akkor már 100% a továbbjutás.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva