Hearthstone

Két Blizzard játékra már lecsapott a “Loot Box-kommandó” – mi lesz a Hearthstone-nal?

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: loot box,

Az Overwatch és a Heroes of the Storm csak az elsők a sorban?

A loot boxok most már több mint fél éve állandó témának számítanak a gaming-világban és azon kívül is, az Európai Unión belül ugyanis több országban is felmerült, hogy szigorúbb szabályozásra lenne szükség ezen a területen.

Ilyen téren egyértelműen Belgium jár a legelőrébb, a helyi igazságügyi minisztérium ugyanis áprilisban kijelentette, hogy a hasonló megoldások szerencsejátéknak minősülnek a belga törvények szerint. Ennek pedig hamarosan a kézzel fogható következményei is láthatóak lesznek, a Blizzard ugyanis kénytelen lesz kivenni a játékaiból a loot box vásárlási lehetőséget – első körben az Overwatch és a Heroes of the Storm lesz a két érintett.

Mindez persze nem újdonság, nemrég azonban a Blizzard is megejtette a hivatalos bejelentést, hogy kikerülnek a pénzért vásárolható ládák a két említett játékból. A módosítások beépítésére egy kicsit még várni kell, ám a hivatalos fórumon már tájékoztatták a játékosokat arról, hogy változások várhatóak.

A nagy kérdés az, hogy mi lesz a Hearthstone-nal.

Nem az Overwatch és a Heroes of the Storm az első két játék, melyekre lecsap a “Loot Box-kommandó”, hiszen a Valve például már korábban kiszedte a ládákat a Counter-Strike: Global Offensive-ből. Az azonban mindenképpen érdekes, hogy a Hearthstone egyelőre még nem merült fel, pedig a kártyapakkok pontosan ugyanazon logika mentén működnek, mint a loot boxok. Éppen ezért nem is nyugodhat meg a kiadó, hiszen az eddigiek alapján abszolút benne van, hogy a kártyás játékon is változtatniuk kell majd.

A változások egyelőre csupán Belgiumra vonatkoznak, ez azonban még csak a kezdet. Ha ugyanis életbe lépnek a módosítások, az egy kisebb-nagyobb lavinát is elindíthat majd, amely akár globális méreteket is ölthet – mint ahogy a Loot Boxokkal kapcsolatos aggodalmak sem csupán Belgiumból halladszódtak korábban. Érdemes lesz tehát figyelni a fejleményeket, benne van ugyanis a pakliban, hogy a Hearthstone kártyapakkjai is reflektorfénybe kerülnek majd a jövőben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva