Hearthstone

Indulnak a vb-selejtezők! Mutatjuk, milyen lesz a versenymeta


Most hétvégén eldől, hogy Európából kik vehetnek majd részt a Fall Championshipen.

Újból nagyon izgalmas szakaszába fordul az idei Hearthstone Championship Tour évad, elstartolnak ugyanis a regionális selejtezők, melyeken eldől, hogy az egyes földrészekről kik vehetnek majd részt az év második világbajnoki selejtezőjén, a Fall Championshipen.

A sort szokás szerint Európa nyitja, ahonnan végül 87 játékos tudta kvalifikálni magát a Fall Playoffs selejtezőre. Ők most hétvégén, szeptember 1-jén és 2-án egy online tornán fognak összecsapni, ahol az első szakasz svájci rendszerű lesz, a Top 8 pedig már double elimination lebonyolításban küzd meg a négy kvalifikációs helyért – ennyien jutnak ki Európából a következő vb-selejtezőre.

A meta

Egyvalamiben elég egyértelműen egyetértettek a kijutók: abban, hogy a Druid kihagyhatatlan a lineupokból – mindössze öt induló merte bevállalni, hogy nem válogatja be Malfuriont a négy paklija közé. Nagyon népszerű még a Rogue és a Warlock is, ezek szintén ott vannak a játékosok több mint 70%-ánál.

Érdekesség, hogy a legnépszerűbb paklit egy negyedik class adja, méghozzá a Hunter: a Deathrattle Hunter az a deck, ami mellett a legtöbben döntöttek, összesen 44 induló. A listán ezt az Odd Rogue (32) és a Zoo Warlock (31) követik.

  • 82 Druid (29 Token, 13 Hybrid, 12 Togwaggle, 11 Taunt, 8 Malygos, 7 Big, 2 Spiteful)
  • 67 Rogue (32 Odd, 30 Quest, 4 Miracle, 1 Kingsbane)
  • 63 Warlock (31 Zoo, 23 Even, 5 Cube, 3 Control)
  • 51 Hunter (44 Deathrattle, 5 Midrange, 2 Spell)
  • 33 Shaman (23 Shudderwock, 8 Midrange, 2 Even)
  • 23 Paladin (22 Odd, 1 Mech)
  • 13 Warrior (12 Odd, 1 Control)
  • 12 Mage (7 Tempo, 5 Big Spell)
  • 4 Priest (2 Control, 1 Quest, 1 Combo)

Ami örömteli, hogy mind a 9 class képviseltetni fogja magát a versenyen, igaz, Priestből mindössze 4 darab lesz – ez is jól mutatja, hogy mennyire gyenge időszakát éli jelenleg Anduin.

A nagy neveket hosszasan lehetne sorolni: az indulók között ott van többek között az idei évben eddig brillírozó Hunterace, mint ahogy olyan sztárok is, mint Kolento, Thijs, sjow, Rdu vagy éppen Sintolol. A színvonalra tehát egészen biztosan nem lesz panasz – reméljük, hogy a mérkőzések is izgalmasnak bizonyulnak majd! A közvetítést a szokásos helyen, a Hearthstone hivatalos Twitch-csatornáján lehet majd követni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva