Fortnite

Láma buggal startolt az elmúlt idők egyik legjobb újítása


A Shockwave Grenade egy hiánypótló, szórakoztató újítás, ami végre igazán ad egy új lendületet a játékélménynek.

Imádjuk a Shockwave Grenade-et. S a közösség is így van vele, a Fortnite: Battle Royale legújabb tárgya ugyanis kiválóra sikerült, végre egy olyan elemmel bővült a játék, ami támogatja a kreatív, agresszív játékot, mégis igényel egy kis játéktudást a használata.

Az Impulse Grenade és a Hop Rockok szerelemgyereke a legutóbbi Content Update-tel érkezett és ugyan a használata kísértetiesen hasonlít gránát ősére, mégis teljesen máshogy működik. Az új Shockwave ugyanis lehet, hogy irányba löki a játékosokat, de mindezt sokkal erősebben teszi, mint az Impulse, ráadásul fall damage okozása nélkül. Ez azért fontos, mert közvetlenül nem használhatjuk a Shockwave-et gyilkosságra, hacsak nem tudjuk leküldeni a pályáról ellenfeleinket, ám erre meglehetősen kevés az esély. Így a használatához szükségünk van kreativitásra, valamint az sem árt, ha tudunk lőni, ugyanis a gránát önmagában kevés lesz ahhoz, hogy eltegyük láb alól ellenfeleinket.

Ahogy a fenti videóban is jól látszik, a híres streamer, SypherPK is a Shockwave-nek köszönhetően szerzi meg a kezdeményező pozíciót. Az ellenfele beszorította egy házba, megszerezte a high groundot és innentől kezdve a streamernek már csak reagálni tud a dolgokra, nem ő “ül a volán mögött”. Vagy mégis? Ugyanis ott van a tárgyak között a Shockwave, ami a kilövés után MINDEN fajta tárgyon, struktúrán keresztüllövi azt, akit elért a hatása, így könnyedén átslisszant a plafonon és a tetőn Sypher, majd a meglepett játékost higgadtan kivégezte két shotgun lövéssel. A Shockwave bevezetése előtt esély se lett volna ilyen manőverre és helyzetfordításra.

A másik ok ami miatt még imádjuk a Shockwave-et, az az ereje a tárgynak. Brutális löketet képes adni az embereknek, így nemcsak magunkat tudjuk kilőni az égbe, de egy szorult helyzetből ellenfeleinket is biztonságos távolságba küldhetjük. Vagy, ahogyan a fenti videóban is látszik, akár egy fél városnyit is repülhetünk vele, hogy egy pillanat alatt kialakíthassunk egy 2v1-es helyzetet a csapattársunkkal. A manőver ugyan nem sikerült, de a Shockwave-nek köszönhetően sikerült befejezni az eliminációt.

Arról nem is beszélve, hogy képes megdobni a Láma adta Lootot!

Valami nem működik jól a Shockwave és a Supply Lámák interakciójával, ugyanis ha az új gránáttal keresztülküldjük magunkat egy lámán, akkor az abból zuhanó zsákmány megtöbbszöröződik! Több jelentés is érkezett a nagyobb fórumokra arról, hogy háromszor annyi alapanyagot kaptak így a játékosok, mint normál helyzetben kellett volna. Így ha éppen van nálunk egy Shockwave és belefutunk egy “rózsaszín csodába”, a hiba javításáig erősen ajánlott átlőnünk magunkat a masszív loot érdekében.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva