Gaming

Respect! Az EA egymillió dollárt adományoz a jacksonville-i áldozatok családjainak


Egy alapítványt is létrehoznak, hogy mások is segíteni tudjanak.

Szörnyű hírrel indult ez a mostani hét, mely a gaming világot is erőteljesen érintette, halálos áldozatokat is követelő lövöldözés történt ugyanis a floridai Jacksonville-ben, ahol egy Madden NFL 19 verseny egyik résztvevője kezdett váratlan ámokfutásba.

A fenti eset nem maradt következmények nélkül, az EA Sports ugyanis nem sokkal később bejelentette: leállítják a versenysorozatot, hogy felülvizsgálhassák, milyen változásokra van szükség a biztonságot illetően, megelőzve azt, hogy a jövőben ne történhessen hasonló.

Adomány az áldozatoknak

A lövöldözésnek természetesen óriási visszhangja lett, rengetegen nyilvánítottak részvétet az áldozatok családjainak, köztük a Madden kiadója, az Electronic Arts is. Utóbbi ráadásul úgy tűnik, hogy valóban nagyon komolyan veszi az ügyet, bejelentették ugyanis, hogy elindítják a Jacksonville Tribute kezdeményezést, mellyel azokat szeretnék segíteni, akik érintettek voltak a tragédiában.

Az EA első körben 1.000.000 dollárt ajánlott fel az áldozatoknak.

Ebbe természetesen nemcsak a két halott, Taylor Robertson és Elijah Clayton családjai tartoznak bele, hanem mindazok, akik ott voltak a helyszínen a tragédia idején – köztük a nagyjából egy tucat sérült.

A kezdeményezés keretein belül az EA egy alapítványt is létre fog hozni, amin keresztül bárki adományt küldhet majd, aki segíteni szeretne az érintetteken. Emellett szeptember 6-án, jövő hét csütörtökön egy élő közvetítést is láthatunk majd, melyben az áldozatokról fognak megemlékezni, és amivel szeretnék kicsit összehozni a közösséget. Az ezzel kapcsolatos további részletekre még várnunk kell egy keveset.

Egy szó mint száz: a szörnyű tragédia ellenére jó látni, hogy az EA a történtek súlyának megfelelően kezeli az esetet, ezért pedig minden tiszteletet megérdemelnek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva