Counter Strike

Úgy tűnik a Valve lopta a matricadizájnt – Az eredeti készítőt kitiltották redditről


Érdekes dolog tűnt fel az új matricákat illetően jó pár embernek.

Ma hajnalra végre elhozta a Valve az új matricákat, amelyek végre tényleg igazán jól néznek ki. Aztán a játékosok alaposabban is szemügyre vették az új matricadizájnt és valahonnan mintha ismerős lett volna többeknek.

A hivatalos matricák | Forrás: Valve

Ezt a csinos kis hatszög dizájn a FACEIT felirattal korábban már feltűnt, nem is olyan régen, mindössze egy hónapja töltötte fel redditre ZazaDesigns. Ugye, hogy kísértetiesen hasonlít a hivatalos matricákhoz?

A koncepció | Forrás: Zazadesigns

Még a hatszög szélén lévő motívum is ugyan olyan, egyedül a fenti FACEIT feliratot csúsztatták alulra és más betűtípust használtak.  A matricák pedig annyira jól sikerültek, hogy még a profiknak is bejöttek, ropz például pont ezzel a munkával trollkodott a twitteren, amit többen be is szívtak, mivel egy korábbi CS:GO blog posztot linkelt be.

Zaza meg is jegyezte a tweet alatt, hogy “milyen jó látni azt, hogy a munkája a profiknak is tetszik.” Majd ezek után a Valve bemutatta a hivatalos matricákat, ami szinte ugyan ezt a dizájnelemeket vonultatja fel. Természetesen Zazának is feltűnt:

“Lemásolták a hatszöget oké, de ugyan az a pattern a háttérben, a logókkal és még a színek is szinte megegyeznek. 85 600-an nézték meg és 1900-an szavazták fel a redditen, csak úgy gondoltam hogy érdemes a közösség figyelmébe ajánlani a történteket.”

Ezek után ZazaDesignt kitiltották a CS:GO redditről a témája tartalmát pedig törölték.

Elég kellemetlen ügy, reméljük minél hamarabb a végére járnak a Valve-nál, hogy mi a helyzet!

Update:

Kiderült, hogy a koncepciót Zaza a FaceIT Major logóról koppintotta, ami már jóval hamarabb kint volt. A készítő felháborodása így már nem teljesen jogos.

A matricákat itt találjátok:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva