Hearthstone

Tudtátok, hogy Kínában már most sem lehet pakkokat venni? Így működik az ottani rendszer

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: loot box,

Mi történhet akkor, ha Európába is beszivárog a változtatás?

A héten már olvashattatok arról, hogy a Blizzard hivatalosan is bejelentette: Belgiumban hamarosan komoly változáson fog keresztülmenni az Overwatch és a Heroes of the Storm, miután az országban szerencsejátéknak nyilvánították a Loot Boxokat. A Hearthstone egyelőre még nem került szóba az országban, ám ha a tendencia folytatódik, akkor csak idő kérdése, hogy a kártyapakkokat is elérje a korlátozás.

A hír kapcsán sokakban felmerült a kérdés: mi lesz akkor, ha nem lehet majd kártyapakkokat venni? A válaszért Kínáig kell menni, ott ugyanis több mint egy éve egy hasonló rendszer lépett érvénybe. Mutatjuk, hogyan játszotta ki a Hearthstone helyi üzemeltetője, a NetEase a korlátozást.

Így működik Kínában

Nos, a fő változtatás valóban megtörtént: Kínában tényleg nem lehet kártyapakkokat venni, sem valódi pénzért, sem pedig játékbeli goldért. Hogy miként lehet akkor beszerezni a lapokat? A kulcsszó az ajándék.

A kínai Hearthstone-ban nem közvetlenül a csomagokat lehet megvásárolni a játékbeli shopban, hanem Arcane Dustot, méghozzá fix mennyiségben. A trükk az, hogy ahány varázsport veszünk, annyi ajándék pakk jár mellé – vagyis a gyakorlatban nem sok minden változott, csak éppen maga az Arcane Dust a megvásárolt “termék” és nem a pakk.

  • 100 gold = 1 dust + 1 ajándék pakk
  • 60 jüan = 9 dust + 9 ajándék pakk
  • 128 jüan = 20 dust + 20 ajándék pakk
  • 328 jüan = 52 dust + 52 ajándék pakk
  • 388 jüan = 78 dust + 78 ajándék pakk

Jól látható, hogy lényegében annyi történt, hogy némi ajándék dustért cserébe (egy pakkra leosztva tényleg elhanyagolható mennyiségről van szó) minden maradt a régiben, továbbra is kártyapakkokat vásárolnak a Kínában, csak éppen ajándékként vannak feltüntetve – a játékosok számára nyilván ez a fő célpont és nem a kapott dust.

Az persze már egy másik kérdés, hogy ha Belgiumban, illetve Európa más országaiban is hasonló korlátozás lépbe érvénybe, akkor a jogszabályok lehetővé tennék-e, hogy egy ilyen egyszerű trükkel megnyisson a Blizzard egy kiskaput. Mindenesetre a kínai példa is jól mutatja, hogy a Loot Boxok és a kártyapakkok szerencsejátékká nyilvánítása még nem jelenti automatikusan a vásárlási lehetőség megszűnését. Érdemes lesz figyelni a fejleményeket, hiszen hiába van egyelőre “biztonságban” a Hearthstone, ez bármelyik pillanatban megváltozhat, tekintve a Loot Box téma aktualitását.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva