Hearthstone

Az Artifact lesz az első (?) szög a Hearthstone esport koporsójában?


Van oka tartania a Blizzardnak a Valve kártyajátékától.

Már több mint négy éve annak, hogy “élesben” is útjára indult a Hearthstone, ezen időszak alatt pedig a Blizzard játéka többé-kevésbé érinthetetlennek bizonyult a kártyás műfajon belül. Pedig nem mondhatjuk, hogy nem voltak kihívók: a Bethesda a The Elder Scrolls: Legends, a CD Projekt pedig a Gwent révén próbált betörni a stratégiai kártyajátékok piacára – hosszú távon inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Nem ülhet azonban a babérjain a Blizzard, közeleg ugyanis az eddigi legkomolyabb rivális, az Artifact, méghozzá attól a Valve-tól, akik a Dota 2 és a CS:GO révén már eddig is méreteset hasítottak az esport-tortából. És nem úgy tűnik, hogy megelégszenek ennyivel, az új játékot is a kompetitív közeg számára készítik ugyanis:

legutóbbi streamjében a népszerű HS-streamer, Savjz is kiemelte, hogy nagyon várja az Artifactet, az ugyanis egy kifejezetten esportra tervezett játék lesz.

Márpedig ha van gyenge pontja a Hearthstone-nak, az mindenképpen az esport. Magukkal a versenyekkel – azok mennyiségével és díjazásukkal – összességében nincs nagy gond, hiszen mióta megújult a HCT-rendszer, azóta igen sűrű a versenynaptár, ilyen szempontból mindenképpen komolyan veszi a Blizzard a közeget. A baj inkább a körülményekkel van: négy év elteltével is ott tartunk, hogy nincsenek külön tournament szerverek vagy offline használható tournament kliens, mint ahogy a spectator mód is hagy némi kívánnivalót maga után – és ezek tényleg csak a legalapvetőbb dolgok.

Komoly rivális híján még valamennyire elbírja ezeket a kritikákat a Hearthstone, ha azonban jön egy új kihívó, ami pont ezt a gyenge pontot támadja, azt nagyon könnyen megérezheti a HS esport – például a legismertebb versenyjátékosok és streamerek elvándorlásával.

Az biztos, hogy a casual játékosoknak nem kell aggódnia, hiszen a Hearthstone jó eséllyel a jövőben is egy tökéletes belépő lesz a kártyás műfajba, szemben az Artifact meglehetősen komplex, három különböző lane-en zajló játékmenetével (lásd a lenti videót). Az esport azonban egy igen komoly promóciós felület, bármilyen játékról is legyen szó – a Blizzard márpedig aligha örülne, ha ilyen téren alaposan meggyengülne a pozíciójuk. Bízzunk benne, hogy az Artifact hatására ők is összeszedik magukat!

Az Artifact a tervek szerint idén novemberben fog megnyílni a nagyközönség számára.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva