Hearthstone

A Keleseth + Shadowstep még mindig üt: Tempo Rogue Legend módra


GPT ezzel a paklival mászta meg a létrát a hónap elején.

Még nagyon a hónap elején járunk, de vannak, akik már ilyenkor is szeretik megnyomni a ladderezést, így sokan már az első pár nap során kiütik a Legendet. Egy-két meglepő változtatás (vagy akár komplett pakli) ilyenkor nagy segítség tud lenni – ezt használta ki a a spanyol játékos, GPT is.

Ha Rogue és tempo, akkor elsőre mindenkinek az Odd Rogue pakli ugrik be, hiszen az elmúlt hónapokban ez volt a class legnépszerűbb és legjobban teljesítő deckje. Sokan elfelejtik azonban, hogy a The Witchwood és a Baku the Mooneater megjelenése előtt is erős volt már ez a vonal – sőt, a múlt időt el is vethetjük, GPT ugyanis most bizonyította, hogy a “klasszikus” Tempo Rogue még mindig ütőképes, ezzel ment le Legendig a hónap elején. Íme a listája:

GPT Tempo Rogue paklija
AAECAaIHBLICrwTzBZziAg20AYwC7QLUBfIF3QiBwgLrwgLKwwKbywLKywLb4wKm7wIA

Néhány hónappal ezelőtt még sokaknak voltak rémálmai a Prince Keleseth + Shadowstep kezdésektől. GPT ezeket idézi most fel újból, hiszen leginkább ez a két lap, illetve a korai tempóelőnyt biztosító Backstab a legfőbb érvek Baku és az erősebb Hero Power elhagyása mellett.

A 0 manás lapok miatt bátrabban lehet játszani a class legrégebbi Legendary-jével, az Edwin VanCleeffel is, ami az Odd verzióba mostanában már nem nagyon fért be. A fő különbséget azonban – az említetteken kívül – természetesen a 4 manás szekció jelenti, ami szintén befoltoz pár lyukat, amivel az Odd változatnak meg kell küzdenie. Az Elven Minstrel már a középjátékban fel tudja tölteni a kezünket, a Spellbreaker sokkal kisebb tempóhátrány mellett biztosítja az erős silence effektet, mint az Ironbeak Owl (ami egy tempo decknél nyilván kritikus), a Saronite Chain Gang pedig egy-két Keleseth buff után óriási comeback, illetve tempóelőnyt biztosító kártya tud lenni.

Mindezekért cserébe nyilván le kell mondanunk az Odd Rogue erősebb hősképességéről, ám a spanyol játékos példája is jól mutatja, hogy a Tempo Rogue ezen “régisulis” változata még mindig ütőképes a megfelelő kezekben. Úgyhogy aki szerette annak idején, az nyugodtan tegyen próbát vele most is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva