PUBG

Vélemény: Tényleg ez lenne a 21. csoda-update? – Azért nem teljesen!


Megnéztük közelebbről, hogy milyen újítások érkeztek az új frissítéssel.

A tegnapi mega-update log után azonnal rohantam a teszt szerverre, hogy végre megnézzem a saját szememmel, hogy mit sikerült összehozniuk a srácoknak. A gyakorlópályát már régóta hiányoltam a játékból, de talán még az 1.0 előtti időkben jött volna igazán jól,  amikor fogalmam sem volt, hogy hogy működnek az egyes fegyverek. Azóta pár száz óra belecsúszott a játékba, de még mindig vártam, hiszen bemelegítésnek meccs előtt nagyon jól tud jönni a gyakorlás.

Ennek ellenére az első benyomásom nem volt annyira pozitív, mint amennyire gondoltam hogy az lesz.  A legnagyobb probléma, hogy bíztak a közösségben és összeeresztettek egy csomó embert. Lehet, hogy alapból nem tűnik soknak a 20 fő, de ha ebből már csak 1-2 nyomorult van, aki nem gyakorolni megy, hanem csak idegesíteni másokat, akkor az már nem feltétlenül egy kellemes arány. A 20 játékosból nekem pedig kb 10 ilyet dobott. Nem lehet megölni egymást, de ennek ellenére folyamatosan lőnek gyakorlatilag mindig.

A srác, aki a gumik kerekét lövöldözi

Fegyvert választanál? Gyakorolnád a vezetést? Mindenhol lehet egy retardált, aki bosszant gyakorlás közben. A lőtérről emiatt inkább elmentem gyakorolni a vezetést, mert egy egész korrekt kis pálya van elkülönítve, de itt is volt egy srác, aki folyamatosan kilőtte az autó kerekét, szénné lőtte az autókat, megölni pedig ugye nem lehetett, maximum mehetsz más szerverre és reménykedhetsz.

A járművek egyébként egyből újraspawnolnak, bár sajnos csak a 3 kerekű motorral találkoztam, ami még mindig az egyik legrosszabb jármű a játékban, pedig szívesen gyakoroltam volna a szaltózást a 2 személyes motorral, de lehet csak az én figyelmem kerülte el a spawnja.  Azt sem igazán értem, hogy mi értelme van annak, hogy itt is jár a repülőgép és osztja a dropokat,  kb csak felesleges erőforrás pazarlásnak tűnik.

Na de, hogy ne csak a negatív dolgokról beszéljek, ha az emberi tényezőket kivesszük, akkor azt kell, hogy mondjam, ez egy remek pálya lett. Tényleg megtalálható benne minden, amit a játék során gyakorolnia kell az embernek. Végre WackyJacky módjára megnézhettem, hogy mi a különbség az egyes kiegészítők között. Tudtam a dropban lévő fegyverekkel is lövöldözni, ami azért sokkal ritkábban kerül a kezembe, mint egy M4, vagy egy AKM (bár egy jó AUG-gal szerencsére nem kell túl sokat gyakorolni).

Az új pingelés pedig elég gyenge lett, kb tényleg annyira jó, hogy nagyjából megmutassuk a társainknak, hogy merre vann az ellenfél, viszont mivel csak 5 másodpercig látható az irányzékon, ezért nem árt a többieknek bejelölni, hogy hol is van a jelzés.

Az új fegyverrel olyan felemás érzéseim vannak. Valahogy mintha egy átmenet lenne az AR és a DMR-ek között, de egyiknek sem túl jó. Közelharcra a single shotok miatt majdnem hogy alkalmatlan, távolra pedig nem rossz, de azért ha egy DMR-t meglátunk a pályán, instant cserélni fogjuk rá valószínűleg. Viszont színesíti a játék repertoárját, szóval szerintem jó ötlet volt beletenni.

A részletes hálózati információknak pedig csak örülni tudok, tényleg marhajó ötlet volt betenni. Egy kicsit az hiányzik, hogy mutassa azt is, hogy pontosan melyik szerverhez kapcsolódtunk, mert ugyebár már egy új szolgáltató is megjelent az Amazon mellett, akik a tapasztalatok szerint jobb szervereket is biztosítanak.

Az új rangrendszer jópofa, a küldetések sokkal könnyebbek, mint korábban, ez már kellett a játékba.

Összességében egy jó update-tel állunk szembe véleményem szerint, viszont azért korántsem ez lesz a megváltás, erről pedig sajnos mi, a játékosközösség tehetünk. Teljesen jó lenne a gyakorlópálya az idióták nélkül, a pingeléssel sincsenek komoly gondok, de talán túlkapták a nerfelést. Nagyon úgy tűnik, hogy egyre inkább hallgatnak a közösségre, ami mindenképp jó hír számunkra, tényleg látszik, hogy igyekeznek mindent megtenni azért, hogy megtartsák a játékosbázist, bár egy kicsit túlzásba is viszik, hiszen pont emiatt nem láthatunk új skineket/ládákat jó ideje, de cserébe tényleg odafigyelnek az optimalizációkra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva