Hearthstone

Az örök kérdés: mikor kezdjem el betörni a Legendary-ket?


Érdemes megválni a legértékesebb kártyáktól? És ha igen, akkor mikor?

“Soha ne törd be a Legendary kártyáidat, hiszen nem tudhatod, hogy mikor lesznek jók egy új kiegészítővel!” Az alábbi tanáccsal bizonyára mindenki találkozott már, és meg kell hagyni, van benne igazság bőven, hiszen rengeteg példát láttunk már arra a Hearthstone történetében, hogy egy lap hosszú hónapok múltán, némi utánpótlást követően vált csak igazán erőssé és használhatóvá. A szükség azonban nagy úr:

van, hogy egy általunk nem használt Legendary feláldozásával tudjuk a helyére rakni a kirakós utolsó darabját egy valóban erős pakliban.

Ilyenkor pedig mindenképpen többet ér az azonnali haszon, mint a Legendary kártyában rejlő esetleges potenciál. Fontos azonban, hogy ésszel csináljuk mindezt!

Mikor törjünk?

A normál Legendary kártyákért 400 dust nem mondható brutálisan soknak, de olykor ennyi is óriási segítség lehet. Ha arra a döntésre jutsz, hogy betörsz valamit, akkor az alábbi szabályt érdemes követni:

  • Kizárólag akkor törj be egy Legendary kártyát, ha az adott kiegészítőből már nem tervezel többet bontani.

Hogy miért? Azért, mert ellenkező esetben saját magaddal szúrsz ki. A Hearthstone-ban egy ideje már él az a szabály, hogy csak olyan Legendary-t bonthatsz, ami még nincs meg (kivéve persze, ha egy kiegészítőből megvan az összes narancs ritkaságú lap, de ezzel elég kevesen büszkélkedhetnek). Magyarán szólva ha van egy Moorabid, amit betörsz, majd elkezdesz Knights of the Frozen Throne pakkokat bontani, akkor ott lesz az esélye annak, hogy újból kibontod – ezzel kvázi csökkented az esélyét annak, hogy valami valóban hasznosat nyiss. Ezért törj csak akkor, ha már nem tervezel bontani!

A fenti példából következik az is, hogy a Classic Legendary kártyáktól sem érdemes megválni. Hiába vált az évek során mém a Lorewalker Chóból, hiába tűnik használhatatlannak a Millhouse Manastorm vagy éppen a The Beast, nem szabad betörni ezeket a lapokat. A Classic szett az egyetlen, amely (elvileg) örökre bennmarad a Hearthstone Standard módjában, a Tavern Brawloknak és a napi Questeknek köszönhetően pedig mindenki bont belőle havi szinten legalább 5-6 darabot. Szépen lassan tehát mindenkinek kipotyognak azok a Classic Legendary-k, éppen ezért nem éri meg csökkenteni az esélyét annak, hogy valami jót bontsunk – te sem szeretnél egy Hoggert egy Leeroy Jenkins helyett.

A lényeg tehát az, hogy nem kell ódzkodni a Legendary lapok betörésétől, de fontos, hogy ésszel csináljuk. Végső tanácsként pedig mindenképpen érdemes megemlíteni: nem csak azt kell alaposan megválogatni, hogy mitől szabadulunk meg, hanem azt is, hogy mikor. Egy félkész pakli kedvéért ugyanis szintén nem éri meg disenchantolni – ha szükségünk lenne még 1-2000 dustra, hogy valóban optimális legyen a deck, akkor inkább gyűjtögessünk még egy kicsit, hiszen pár hónap alatt óriásit változhat a meta. Mindig az adott pillanatra vonatkozóan mérlegelj tehát, és akkor törj csak, ha valóban azonnali hasznod van belőle!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva