Counter Strike

Durván megcsappant a PUBG játékosbázisa, a CS:GO tovább erősödött


FIX PUBG kampány ide, vagy oda, nem igazán látszik hogy többen játszanának a játékkal.

Mi van veled PUBG? Aki arra tippelt, hogy a szeptember majd meghozza a várva-várt növekedést, az tévedett. A nyár nem igazán tett jót a játéknak, hiszen rengetegen töltötték mással az idejüket, a PUBG-val pedig korábban egyszerre 3,2 millióan is játszottak, ez a szám viszont mostanra 1,2 millió alá esett, az átlagos játékosbázis pedig már 600 ezer alatt jár, a korábbi közel 1,6 millióhoz képest.

Sajnos hónapról-hónapra egyre többen hagyják ott a játékot. Itt pedig nem pár száz emberről beszélünk, hanem bizony súlyos tíz és százezrekről. Májusban például 231 ezren tették le a játékot, de még augusztusban is 69 ezren döntöttek ugyan így. Hiába csökkent a játék ára, hiába volt Event Pass, ami feldobta némileg a hangulatot, egyszerűen képtelenek voltak pozitívra billenteni a mérleget egyetlen hónap erejéig is.

Nemrég írtunk róla, hogy a PUBG az első olyan játék, amellyel 1 éven keresztül minden nap minimum 1 millióan játszottak, ez a rekord viszont azóta sajnos megdőlt, az elmúlt 24 órában például “csupán” 952 ezren tolták a játékot. Ez még mindig remek eredmény, de már nem elegendő az első helyezéshez a Steam játékai között, ugyanis a Dota 2 már meg is előzte a PUBG-t, de jelenleg még a CS:GO-val is többen játszanak a Steam statisztikái szerint. Ezúttal is kiemelnénk, hogy míg a Steam adatbázisa tartalmazza a kínai PUBG játékosait is, ellenben a CS:GO-éval, ahol egy külön kliensen keresztül tudnak belépni a játékosok, amit a Perfect World szolgáltat.

A CS:GO tör felfelé

A Counter-Strike leginkább a FACEIT Majornek és a nemrég ingyenessé tételének köszönheti a mostani játékosszámot, viszont éppen most egyetlen verseny sem fut, a statisztikákon pedig látszik, hogy a játékosbázis folyamatosan növekszik a CS:GO esetében. Egyre többen térnek vissza a népszerű kompetitív fps-hez, ha még csupán pár ezer plusz embert is jelent ez, akkor is folyamatosa növekedésről számolhatunk be, ami nem csoda, hiszen a Valve az utóbbi időben nagyon odatette magát.

A legutóbbi cikkünk óta nem történt túl sok változás. A PUBG Corp. még mindig nem találta meg az ellenszert, a Valve viszont tud valamit, hiszen szépen lassan visszatérnek az emberek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva