Hearthstone

23W-2L: Sjow elég durva darálást rendezett ezzel a Tempo Warriorral


A Liquid svéd játékosa dobta a kontrollosabb verziót - enyhén szólva nem eredménytelenül.

Ahogy a Hearthstone meta egésze, úgy a Warrior class is inkább a lassabb deckek irányába mozdult el az elmúlt időszakban: jelen pillanatban az Odd Warrior a legnépszerűbb változat a class-on belül, de a dobogó többi fokán is hasonló jellegű paklik találhatóak. Ha tehát Garrosh (esetleg Magni) köszön be a játék elején, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy hosszú meccs következik – ennek megfelelően érdemes felkészülni a mulligan során.

Jól tudjuk azonban, hogy az ilyesfajta berögződések kétélűek, amiket kellő leleményességgel jól ki lehet használni. Így tett nemrég Sjow is, aki a kontroll vonal helyett egy jóval agresszívabb Tempo Warrior decket tett össze, ami végül enyhén szólva bevált.

Rank 4-ről indulva 23 győzelemmel és 2 (!) vereséggel száguldott le Legendig.

Mutatjuk a svéd játékos paklilistáját.

AAECAQcM0gKRBtPFAsLOAvbPAp/TAsvsAs3vAtH1ApL4Ao77AqCAAwkcjgX7DMzNAp3wApvzAoP7Ap77ArP8AgA=

Hogy mennyire más ez a pakli, mint a legtöbb Warrior deck, az jól látszik az olcsó lapok mennyiségén, hiszen amíg a legtöbb Odd pakli manapság már nem is játszik 1-droppal, ide az Eternium Rover és a Town Crier is befértek. A korai “testek” a boardon pedig azért is nagyon fontosak, mert így lehet kihozni a legnagyobb potenciált a deck első számú veszélyforrásából, a Frothing Berserkerből, amiről kissé megfeledkezett mindenki a Patches the Pirate nerf óta, pedig még mindig nagyon erős kártya.

A középjátékban leginkább a Rush lényekre és a fegyverekre támaszkodik a deck, amikkel jól lehet irányítani a board alakulását (és nem mellesleg szintén erős szinergiát alkotnak a Berserkerrel). Mint ahogy a legjobb Mech lapok (Dyn-o-matic, Zilliax) és Dr. Boom sem hiányoznak – utóbbi önmagában lehozhatja az elhúzódó meccseket. De ha egy kis extra late game push-ra van szükség, akkor a másik Hero, a Scourgelord Garrosh is hasznos tud lenni a nagyon az erős fegyverének hála.

A pakli legfőbb hátránya, hogy irtózatosan drága: a 6 Legendary lap miatt több mint 12 ezer dustba kerül, ha minden lapot beleszámolunk. Emiatt nem sokan engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy csak úgy kipróbálják, ám ha megvan hozzá a kártyák nagy része, akkor érdemes futni vele egy kört, hiszen Sjow példája mutatja, hogy lehet vele jócskán meglepetést okozni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva