Overwatch

Mercy, Moira, Lúcio, Zenyatta, Ana, Brigitte – Hol tartanak a support patch óta?


Megnéztük a győzelmi és népszerűségi rátákat.

Nagyjából egy hónapja érkezett a nyár legnagyobb frissítése, melyről most már kijelenthetjük, hogy egyensúlyt hozott a support metába.

Summer Games: bent a rengeteg hősváltoztatás, plusz két skin érkezett – Videón az összes újdonság!

No de hol is tartanak a játék gyógyítói bő egy hónap után? Nézzük meg egyesével ennek a cikknek a segítségével!

Mercy

Képtalálat a következőre: „mercy overwatch”
Engadget

Az egyetlen, akit nerfeltek akkor: gyógyítása 60-ról 50-re csökkent másodpercenként, melyet meg is érzett a hős. Master szinten (és összességében is) ő rendelkezik a legalacsonyabb győzelmi rátával:

forrás: overbuff

A százalékokból is látható, hogy nem olyan vészes a helyzet: egy kis buff esetleg elférhet (mondjuk 50 helyett 55 HP/sec gyógyítás), de alapvetően helyére került a hős.

Lúcio

Képtalálat a következőre: „lúcio overwatch”
Bleeding Cool

A brazil karakter ultiján és auráján is kellemesen erősítettek: a pajzs mérete lehetővé teszi, hogy effektívebben counterelje a burst sebzést (750 a korábbi 500 helyett ennek a mértéke), míg az aura növelése (10-ről 12 méterre) arra volt jó, hogy jobban tudja mozgatni az egész csapatot.

Moira

Képtalálat a következőre: „moira overwatch”
playoverwatch

Noha csak kisebb változtatásokat kapott (a passzív energia töltés mértéke 2-ról 2.4-re nőtt másodpercenként), de a Mercy nerf következtében ha szigorúan a gyógyítás mértékét nézzük, akkor ő lépett fel a dobogó legtetejére.

Ana

Képtalálat a következőre: „ana overwatch”
Heroes Never Die

Ana kapta a legmasszívabb erősítést (ultija egyből tölt 300 életet a célponton, illetve a hatótávolság is nőtt 30-ról 40 méterre), így várható volt a felemelkedése: ő a legnépszerűbb healer a játékban, és a győzelmi rátája is korrekt – nem nagyon foghatunk mellé, ha őt választjuk.

Brigitte

Képtalálat a következőre: „brigitte overwatch”
playoverwatch

Rendesen feladta a leckét a Blizzard magának, amikor megalkotta a hőst: nyugodtan elmondhatjuk, hogy ennyire nehezen balanszolható support még nem volt a játékban. Övé a játék legmagasabb győzelmi rátája (a múltkori kisebb nerf ellenére), ráadásul alacsonyabb szinteken még több játékosnak meggyűlik vele a baja – igaz, népszerűsége jelentősen megcsappant, így jó eséllyel már csak azok játszanak vele, akik mesterei a hősnek. Ezek mindig nehéz döntési szituációk, meglátjuk, hogy várhatóak-e további nerfek, vagy sem.

Zenyatta

Képtalálat a következőre: „zenyatta overwatch”
playoverwatch

Ő az egyetlen, akit nem változtattak meg a szóban forgó patch-ben, viszont a többi support felemelkedése miatt picit szituációsabb választás lett.

Összességében elmondható, hogy jó munkát végzett a Blizzard ezúttal, maximum pár apróbb változtatás és egy igen egészséges healer meta alakulhat ki!

Borító: pinterest – Shae Lindsey, Tixan 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva