PUBG

A PUBG kicsinálta az összes Steames vetélytársát


Hanyatlik a battle royale műfaj, vagy csak a PUBG haldoklik? Utánajártunk!

Az utóbbi időben szinte már ész nélkül érkeztek az újabbnál újabb battle royale-ok, amelyek fejlesztői a PUBG sikerein felbuzdulva adták ki a játékokat.  Megnéztük, hogy hová is jutottak ezek a címek és hogy megéri-e a battle royale-ra ráfeküdni a kisebb cégeknek.

A H1Z1-nek hiába volt némi előnye, az idők során a játékosbázisát majdnem teljesen elveszítette az alkotás. Mindössze 2748-an játszanak átlagosan a játékkal, maximum pedig 6289-en tolták egyszerre az egykor több tízezreket megmozgató H1Z1-et.

A PUBG paródiájaként érkező Cuisine Royale kezdetben sem büszkélkedett túl sok játékossal, mára szinte már alig jön össze a 100 fő egy-egy játékhoz.

Amekkora hype-ja volt a Fear the Wolves-nak, annyira nem lett nagy durranás a játékból, pedig sokan úgy várták, mint a STALKER br messiást, közben pedig egy meccs sem tud elindulni 100 fővel.

A Cullingról nemrég írtunk, hogy végre megjelent az ingyenes verziója a nagy bukás után, de ez sem nagyon mozgatta meg a játékosokat, jelenleg még van élet valamelyest benne, de ha nem villantanak a fejlesztők, ez könnyedén ismét a nullára zuhanhat.

A Realm Royale az egyedüli a H1Z1 mellett, ami úgy, ahogy megél még jelenleg, de azért a júniusi 104 ezres csúcshoz képest sehol sincs jelenleg a játékosbázis. Azért itt még bőven lehet találni meccset, de tisztán látszik, hogy egyre kevesebb játékost érdekel a Realm Royale.

A PUBG pedig szintén nem a legjobban teljesít az utóbbi időben, de gyakorlatilag az egyetlen játék Steamen, ami egy éven keresztül nem ment 1 millió játékos alá (peak). Sajnos fogyatkozik itt is rendesen a játékosbázis, sokan abbahagyták, de még mindig az egyik legnépszerűbb Steames játék jelenleg, Brendanék pedig keményen pofozgatják helyre, hallgatnak a közösségre, egyre több bugot javítanak ki, persze ettől függetlenül beleszaladnak időként jó pár hibába is, de a játékfejlesztés már csak ilyen.

Megéri másolni a PUBG-t?

A fentebbi példákból láthatjuk, hogy NEM. Egyedül akkor lehet sikerre vinni ezt a műfajt, ha hatalmas bázisra tesznek szert, ehhez persze szükség van valami egyedi ötletre, vagy valami sokkal jobb kivitelezésre, ami idáig egyedül a Fortnite-nak jött össze. Persze bejelentkezett már a COD és a Battlefield is a sorba, de várjuk ki azért a végét a bulinak, az utolsó meg majd kapcsolja le a villanyt, köszi!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva