Hearthstone

Toast elmondta, miért pörgött rá minden HS-streamer az Artifactre


Egyelőre úgy tűnik, remekül időzített a Valve a kártyajátékkal.

A Hearthstone-játékosok körében egyre többször lehet elcsípni az Artifact szót, ami nem meglepő, hiszen rohamléptekkel közelítünk a megjelenés felé. Aki esetleg nem hallott volna róla: a Valve saját fejlesztésű kártyás játékáról van szó, amely a Dota 2 univerzumára épít – sőt, valamelyest a játékmenet is merít a MOBA-ból, három külön sávon zajlanak ugyanis a meccsek. Igen komoly új belépőről van szó tehát a műfajon belül.

Ami sokak számára igen csábító, hogy az Artifact erősen esport fókuszú lesz, ami a Valve-tól persze egyáltalán nem meglepő. Az ismert streamer, Savjz nemrégiben szintén ezt emelte ki a készülő játék kapcsán.

Nemrégiben megszólalt a témában egy másik népszerű Hearthstone-streamer, DisguisedToast is, aki a Twitteren röviden kifejtette, miért pörögtek rá ennyien a játékra. Szerinte szinte mindenki ki fogja próbálni a Artifactet, méghozzá az alábbi okokból:

  1. A jelenlegi Hearthstone meta elég unalmas, pedig alig több mint egy hónapja jött még csak ki az új kiegészítő.
  2. Az októberi Artifact béta tökéletesen van időzítve, hiszen még megelőzik vele a novemberi BlizzCon hype-ot.
  3. A Valve és a Dota komoly múlttal büszkélkedhetnek.
  4. A kisebb streamerek számára ez egy elég jó kitörési lehetőség.

Toast érvelése alapján úgy tűnik, hogy a Valve nem is időzíthette volna tökéletesebben az Artifact jövő hónapra tervezett bétáját. Ez persze még nem jelenti azt, hogy rögtön el is kell kezdeni ásni a Hearthstone sírját, hiába tűnik ugyanis erős kihívónak az Artifact az esport vonalat tekintve, könnyen tanulható játékmenetével, megkapó képi világával és a Warcraft-párhuzammal a Hearthstone, mint casual játék azért mégis csak a legmasszívabb pillérje a műfajnak, több tízmilliós felhasználóbázissal. Az Artifact ezt egyelőre aligha lesz képes ledönteni, ám ha a népszerű streamereket és versenyjátékosokat sikerülne tartósan elcsábítania a Valve-nak, az mondani sem kell, óriási fegyvertény volna hosszú távon…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva