League of Legends

Teljesen bedőlt az EUW Challenger – 400 LP van az első és a második között


Minden, csak nem tökéletes az MMR rendszer, bőven van mit fejleszteni rajta.

Nem először dől be teljesen egy szerver MMR rendszere, ezúttal az Európa nyugati részéért felelős szerveren tapasztaltak szokatlan viszonyokat.

A Riot jelenlegi MMR rendszere meglehetősen furcsán működik. Olyan 1300-1400 LP környékére tervezték a Challenger “plafont”, ám ezt csak láthatatlanul húzta meg a kiadó, matematikailag van esély arra, hogy ezt meglépjék a játékosok. Ám nem igen gondolták a vezetésben, hogy erre bármikor sor kerülni, így amikor ez megtörtént, az totálisan bedöntötte az MMR rendszert.

Jelenleg 400 LP van EUW-en az első helyezett Challenger játékos (Magifelix) és a második között, ez pedig hatalmas káoszt okozott. Jelenleg a Challengerben játszó játékosok maximum 10-13 LP-t kapnak egy győzelemért, egy vereségért viszont képesek mínusz 30 LP-t is a nyakukba kapni. Ez egyértelműen egy olyan helyzetet képezett, amit valószínűleg csak maga a Riot Games fog tudni megoldani, a játékosok önmaguk nem.

Riot Games

Ugyan ez megtörtént már, s valószínűleg még meg is fog történni az amerikai szerveren, ott TFBlade alázta olyan szinten szét a mezőnyt, hogy megadta magát az MMR rendszer.

Több játékos is jelezte Twitteren az esetet, itt volt például a BIG játékosa, NilleNalley, aki külön megköszönte Magifelix-nek a jelenlegi helyzetet:

 

Ugyan ez történt Xixauxas-szal, az ARMY igazolt támogató játékosával, természetesen ő is Magifelix-nek ajánlotta a fantasztikus győzelmét, amiért a rendszer összesen 10 darab LP-t volt hajlandó adni:

 

Ez ellen sajnos semmit sem lehet tenni, türelmesen ki kell várni, hogy az élen álló játékos elkezdjen magától bukdácsolni, s ezzel kiegyenesedjen az MMR, máskülönben hatalmas LP veszteségek szakadnak az emberekre, s akár még Challengerből is ki lehet csusszanni emiatt.

Hogy bele fog-e nyúlni kívülről a Riot Games, sajnos még nem tudni, de az biztos, hogy van mit finomítani a rendszeren, ugyanis nem normális, hogy egy kiváló teljesítmény miatt behal az egész és mások sikere válik gyakorlatilag semmissé.

Borítókép: esports edition

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva