Fortnite

Gyorsabban mozogni egy rámpa bugnak köszönhetően? – Lehetséges!


A játékosok kreativitása nem ismer határokat, ezúttal egy régi bugot rántottak elő, hogy előnyt kovácsoljanak belőle.

Hónapok óta a játék része a szóban forgó rámpa bug, mégis csak a napokban lendült fel újra a használata. Ehhez kellettek a Battle Royale szigeten elszórt antigravitációs mezők is, ám ahhoz, hogy kihasználjuk a bugot, nem feltétlenül van szükségünk rájuk.

Ám egy biztos, az antigravitációs zónák azok, ahol igazán nagyot tudunk szakítani és akár megháromszorozhatjuk a haladási sebességünk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint lényegében “belekerülni” az általunk építeni kívánt rámpába, a többit a játék megoldja magától. A bug a következőképpen néz ki gyakorlatban:

 

Simple trick to move faster in no-gravity zones from r/FortniteCompetitive

Maga a manőver pofon egyszerű, magunk fölé kell építenünk egy rámpát, s amíg az épül, nemes egyszerűséggel bele kell ugranunk az animációjába. Mivel a rámpa még épül, a játék engedni fogja, viszont ha jól időzítettünk, akkor a rámpában leszünk, amikor elkészül az építkezés. Természetesen ez nem fog tetszeni a rendszernek, így mint nemkívánatos elemet, lényegében kiköp minket a rámpa előre. Fontos, hogy a menetiránynak megfelelően állítsuk be a rámpát, különben nem arra fogunk lökődni, amerre igazán szeretnénk.

Azért működik jobban az antigravitációs zónákban ez a mechanika, mert ott szabadon, akár több emelet magasról is eljátszhatjuk, a súlytalanságnak köszönhetően pedig hosszabb utat tudunk megtenni. Gravitációs hatás alatt is bőven működik mindez, ám ott óvatosan kell bánni a magassággal, hiszen könnyedén beleszaladhatunk a fall damage-be.

Ez a fajta rámpa bug kiválóan használható akkor is, ha valaki üldöz minket, ugyanis nemcsak előrébb lök minket, hanem védi is a hátunkat az érkező lövésektől.

Még maga TSM Myth is bemutatta már a nagyérdeműnek a rámpa bugot néhány hónappal ezelőtt, bár ő akkor még nem szándékosan alkalmazta:

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva