Hearthstone

Ez elég ciki: a legjobb kolumbiai Hearthstone-osról kiderült, hogy stream sniper


WoT teljesen amatőr módon bukott le.

Mióta a Blizzard kikapcsolta a lehetőséget, hogy “offline” jelenjünk meg a játékon belül, azóta újból állandó probléma a Hearthstone-ban a stream sniping, ami elsősorban a népszerű streamereket sújtja.

Ha valaki esetleg még nem hallott róla: arról van szó, hogy ha olyasvalakivel kerülsz össze a ladderen, aki éppen streamel, akkor a Twitch-ről le tudod lesni a lapjait, ami mondani sem kell, óriási előny. Ez ellen persze lehet védekezni: leginkább úgy, hogy valamekkora késleltetéssel közvetít az illető. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy a streamerek ezt nem igazán szeretik – nem véletlenül, hiszen így szinte lehetetlen reagálni és válaszolni chaten érkező kérdésekre és megjegyzésekre, sokkal kevésbé lesz interaktív az adás.

Hogy le lehet-e ezzel bukni? Kolumbia legjobb Hearthstone-játékosa, WoT nemrég bebizonyította, hogy igen, teljesen amatőr módon “lesett” ugyanis rayC ellen. Az amerikai streamer és versenyző számára gyanús volt, hogy az ellenfele minden körben rope-ol, ezért gyorsan rákeresett a nézők között, és mit ad isten, tényleg ott volt ő is köztük, mivel nem jelentkezett ki a Twitch-ből.

“WoT, legközelebb ne felejts el kijelentkezni, miközben stream snipe-olsz és rope-olsz minden körben” – írta rayC a Twitteren.

Az eset duplán ciki, hiszen WoT egyrészt így is kikapott, másrészt pedig – ahogy fentebb már említettük – tényleg egy komoly versenyjátékosról van szó, ebben a közegben pedig különösen elítélendő az efféle csalás. A kolumbiai játékos 2017 februárjában Top 8-ig jutott az Americas Winter Championship tornán, vagyis egyetlen győzelemre volt attól, hogy ott legyen 2017 első vb-selejtezőjének 16 fős mezőnyében a Bahamákon. Pár hónappal később pedig megnyerte a Copa America tavaszi kiírását – csak ezen a két versenyen 9000 dollár kártyázott össze magának.

Mondani sem kell, a fenti Twitter-bejegyzés alatt WoT megkapta a magáét jócskán, ráadásul kiderült róla, hogy nem ez az első hasonló eset. És bár a közösség általi elítélés egy dolog, azért arról is érdemes lenne beszélni, hogy a Blizzard miért nem tesz ez ellen semmit – vagy a nyilvánvaló csalások szankcionálásával, vagy jóval “barátságosabb” módon, az említett offline funkció visszakapcsolásával…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva