Counter Strike

Gyenge Major? Rivális platform? Egyszerű bug? Tiltólistára kerültek a FACEIT linkek a Steam chaten


Ennyire azért nem volt rossz a mostani Major...

A Steam Chat korábban is produkált már érdekes dolgokat, tiltotta már le a Reddit, vagy éppen a Facebook linkjeit is. Ezek persze véletlen fennakadások voltak csupán, a Valve szépen helyre is hozta mindet.

A mostani link letiltós helyzet azonban egy picit mégis más, mint az eddigiek.

A Steam Chat újabban a FACEIT linkekre szállt rá. Az egymásnak küldött FACEIT profil, FACEIT hub vagy éppen meccs adatlap linkeket úgy ahogy van kitörli a rendszerből.

Természetesen simán elképzelhető, hogy újabb programozási hiba csupán, és hamarosan újra elérhető lesz. De a mögöttünk álló Major kapcsán elképzelhető, hogy másról szól a dolog. A Steamnek több oka is lehetett mindezt szándékosan meglépni:

  • A FACEIT Major vártnál gyengébb színvonala. Talán ez a legkevésbé valószínű, hiszen a Valve ennél sokkal profibb cég. Ilyen kicsinyes hisztikbe sose menne bele, de ettől még lehet, hogy pár napra “véletlen” bojkottálják picit az oldalt.
  • Ami sokkal elképzelhetőbb, az a Major “nagy bejelentése”, amiből egy kisebb botrány is kerekedett ugye.

A FACEIT ugyanis bejelentette, hogy az FPL egyéni küzdelmei után mostantól csapatok is versenyezhetnek majd a platformon, FACEIT Team League név alatt. Ez viszont már kőkemény konkurencia a CS:GO MatchMaking rendszerének, amit egy Valve által támogatott eseményen voltak képesek bejelenteni. Egy saját szervezésű ECS döntőn teljesen más, de egy Valve Majoron elég bátor húzás egy ilyet bejátszani.

Ha a dolog várhatóan nem oldódik meg órákon, napokon belül, úgy a harmadik verzió, a nyílt letiltás lesz a válasz. Ha azonban a FACEIT linkek visszakerülnek, még mindig lehet a véletlen bug, vagy a szándékos odaszúrás egyaránt.

A teljes igazságot vélhetően sose tudjuk meg…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva