Hearthstone

Az Artifact-hatás: Savjz egy időre biztosan visszavonul a Hearthstone-tól


A népszerű streamer átvált a Valve kártyajátékára.

Az elmúlt hetekben már többször is írtunk a Valve készülő kártyás stratégiai játékáról, a Dota 2 univerzumára építő Artifactről, ami nem véletlen, hiszen a profi Hearthstone-osok is egyre többet beszélnek róla.

A jelenleg is futó zárt tesztek során már rengetegen ki tudták próbálni a hivatalosan november végén megjelenő címet (a béta októberre várható), a legjobb Hearthstone-játékosok pedig elsősorban azért pörögtek rá, mert mint esport óriási potenciál rejlik benne – sokak szerint az eddigi legmélyebb és leginkább tudásalapú játék lesz a műfajban, ami a Valve jól ismert támogatásával hatalmasat szólhat.

Az “Artifact-kampány” egyik éllovasa a népszerű finn streamer, Savjz, aki a Twitterén, illetve közvetítései során tényleg rengeteget beszél a játékról. Múltkori streamjében ráadásul azt is elmondta, hogy egy időre biztosan visszavonul a Hearthstone-tól. Amikor megkérdezték tőle, hogy várja-e az október közepén esedékes Dual Class Arenát, így válaszolt:

“Az attól függ, hogy mikor jön ki az Artifact. Ha az Arena az Artifact után jön, akkor nem hiszem, sőt, jó ideig egyáltalán nem fogok Hearthstone-ozni valószínűleg. Egyszer talán visszatérek majd, de jó ideig biztosan nem.”

Mondani sem kell, ez óriási veszteség a Hearthstone-nak, hiszen a Twitch és a streamerek az egyik legfontosabb promóciós felületnek számítanak a játék számára. Ha azonban a nagy nevek átpártolnak egy másik játékra, az nagyon könnyen elidegenítheti a mostani játékosokat is – főleg úgy, hogy tényleg nem Savjz az egyetlen, aki keményen kampányol az Artifact mellett.

Fontos persze megjegyezni, hogy az eddig látottak alapján az Artifact tényleg nem a casual réteget célozza majd meg, vagyis a Hearthstone ilyen tekintetben mindenképpen előnyben lesz. A legnagyobb Hearthstone streamerek “elvándorlása” azonban mindenképpen intő jel a Blizzard számára, hiszen ne feledjük: lehet bármennyire csábító egy új konkurencia, a távozás gondolata csak akkor merül fel, ha alapvetően elégedetlen az ember. Márpedig Savjz és a többiek úgy tűnik, nem igazán szimpatizálnak azzal az iránnyal, amelyikbe most a Hearthstone halad…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva