Fortnite

Mégis mire lesznek jók a Petek? – Íme minden, amit tudunk róluk!


Talán ennél azért nagyobb durranásra számítottunk, de nem vagyunk telhetetlenek, ez is bőven elegendő újítás lesz.

Sokak számára a legnagyobb kérdés a hatodik szezont illetően a korábban előrejelzett Petek, azaz a háziállatok funkciója volt. A Fortnite világában egyébként is nehéz elképzelni egy olyan rendszert, amiben effektíven tudunk használni egy mellettünk rohangáló állatot, hiszen sok esetben taktikai vonatkozásai vannak annak, hogy ne bukjunk le, miközben be próbálunk cserkészni egy ellenfelet. Nos, ha mellettünk még pluszban rohangálna egy állat, akkor bizony az előnyünket veszítenénk el.

Aggodalomra semmi ok, egyáltalán nem lesz szó ilyesmiről, ugyanis a hivatalos Petek olyanok lesznek mint a Back Blingek, vagyis szimplán magunkon, egészen pontosan a hátunkon fogjuk őket hordani. Hogy pontosan mire lesznek jók? Nos, szimplán csak a játékmenetet fogják színesíteni, nem lesznek többek puszta kozmetikai tárgyaknál.

Az Epic Games hivatalos Battle Pass bemutatójában külön kiemelték a Season 6 legnagyobb újítását, a háziállatokat. A kisállatok, melyek minden helyzetben támogatni fognak minket, folyamatosan reagálni fognak a bizonyos játékhelyzetekre. A bemutató videóban például jól látható, hogy az egyik kiskutya haragos grimaszba vágta az arcát, amikor a gazdája éppen harcolt egy ellenféllel. Ami viszont egy kissé zavaró lehet, azt a következő jelenet modellezte:

Epic Games

Nyugalmi helyzetben ugyanis el kezdett vonyítani a kiskutya, ami valljuk be egy Battle Royale esetében nem feltétlenül megnyugtató. Gondoljunk csak bele egy end game szituációba. Éppen egy hatalmas szikla mögött bujkálunk, mozdulatlanul, hogy véletlenül se bukjunk le, mindenképpen győzelemre akarunk törni, semmi szükségünk a céltalan harcolásra. Ám a kutyánk úgy dönt, hogy leüvölti a csillagokat az égből, mindenkinek egyértelművé válik, hogy a szikla mögött hesszelünk, válaszul pedig érkeznek a gránátok és a rakéták, s mielőtt felocsúdhatnánk, már újból a Lobby-ban ülünk.

Remélhetőleg a “reagálnak majd az adott játékszituációkra” részben az Epic Games ezekre a helyzetekre is gondolt és az állatkák nem lesznek képesek totálisan aláásni a stratégiáink. Összességében egyébként jópofa kozmetikai újításnak tartjuk a kisállatokat, ezzel tényleg csak tovább színesedett a játék, az állatbarát játékosok pedig egyenesen imádni fogják, hogy egy kis kedvenccel a hátukon űzhetik az ipart mostantól.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva