Fortnite

Kevesebb lett, új helyre költöztek, de megmaradtak – Rift kisokos az új szezonhoz


Nagy kő esett le a szívünkről, amikor megláttuk, hogy még léteznek a hatodik szezon startja után is.

Véleményünk szerint az előző szezon legjobb újításai a Riftek voltak. Gyakorlatilag a megjelenésükkel megszűntek a megkötések, bármerre ugorhattak a játékosok a játék elején, nem kellett azon stresszelniük, hogy versenyt kell futni a Viharral, szinte biztos, hogy volt egy Rift a környéken, amiért ugyan mehetett a verseny más játékosokkal, de már tényleg csak rajtuk és rajtunk múlt, hogy mit hozunk ki a helyzetből.

Az egyik legtöbbet pedzegetett téma volt a hatodik szezon közeledtével a Riftek fennmaradása. Az egész Fortnite közösség imádta a megjelenésüket, s a kis “kapuk” adta kényelemről senki sem akart lemondani. Aztán elstartolt a hatodik szezon, Kevin (a Kocka), kikapott egy jókora darabot Loot Lake-ről, a szigetet pedig ellepték a “sötét erők”.

Az ötödik szezon Riftjei – Cwotter – Epic GAmes

A hatalmas káoszban, amit a még mindig beazonosítatlan Kocka anomália okozott, az egyetlen megnyugtató pont a fennmaradó Riftek voltak. Merthogy az Epic Games megtartotta a kényelmes utazóeszközt a legújabb szezonban is, habár “nerfelt” a rendszeren rendesen. Sokkal kevesebb Rift van már a pályán, mint az ötödik szezon során volt, valamint az előfordulási pontjuk is változott, így akik memorizálták az előző szezonban, hogy mit merre és hogyan találnak, azoknak sajnos egy-kettő teljesen új pontot kell most bemagolniuk.

A hatodik szezon Riftjei – Epic Games

Ahogy a cikkben mellékelt két képen is jól látszik, a Riftek túlnyomó többsége átcsoportosult Paradise Palms környékére, a térkép többi részén pedig jócskán lecsökkent az előfordulásuk. Szerencsére még nem kell temetni a szigetszéli helyeket, egyedül Flush Factory szerelmesei lesznek bajban, nekik Lucky Landingig kell majd rohanniuk, ha meg akarják úszni a Tomato Temple-re szűkülő Vihar sebzését.

Azzal egyébként semmi probléma nincs, hogy megcsapolta a lehetőségeket az Epic Games, ám annak semmiképpen sem örültünk volna, hogy ha teljesen megszűnnek a Riftek, kiváló stratégiai elemei a játéknak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva