Hearthstone

A számok nem hazudnak: íme a legjobb és a legbénább Stonehill Defender pickek


Ezeket választják a játékosok a leggyakrabban és a legritkábban.

A Stonehill Defender a megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, ami cseppet sem meglepő, hiszen nem elég, hogy ad egy kis korai védelmet a lassabb pakliknak, de még igazodni is lehet vele az adott szituációhoz vagy ellenfélhez – mindezt úgy, hogy közben még value-t is termel.

Igen ám, de vajon melyik Taunt lényeket érdemes a leginkább “kivenni” vele? Ez nyilván mindig függ az adott helyzettől, ám a HSReplay statisztikáinak hála meg tudjuk mutatni, hogy melyik minionokat választják a leggyakrabban a játékosok.

A fehér szám azt mutatja, hogy az esetek hány százalékában veszik ki az adott kártyát, ha feljön lehetőségként. A sárga pedig az átlagos győzelmi arányt az adott lap kiválasztása esetén.

Kép: HSReplay.net

Nem meglepő, hogy a Sunkeeper Tarim tízből (majdnem) kilencszer a “kosárban” landol, hiszen a játék egyik legjobb lapjáról van szó. Ráadásul mivel class kártya (amit ugyebár mindig előnyben részesít a Discover-mechanika), ezért gyakran is jön elő, ha Paladinnal játszunk, ami azt eredményezi, hogy könnyen összejöhetnek olyan párosítások, ahol nem is nagyon kell gondolkodni a választáson. Az újonnan megjelent Zilliax szintén nagyon népszerű, közel 85%-ban kiveszik, ha felbukkant, de a The Lich King, maga a Stonehill Defender és a Voidlord is legalább 5-ből 4-szer kiválasztásra kerül.

Érdekesség gyanánt nézzük meg a legritkábban kipickelt lapokat is.

Kép: HSReplay.net

A legborzalmasabb Taunt minionnak járó citromdíjat az Ozruk érdemelte ki, ami nem véletlen: a 9 manáért 5/5-ös statok nyilvánvalóan borzalmasak, és elég kevés esetben adatik meg az a “luxus”, hogy buffolni tudjuk egy-két elementál kijátszásával – igazából még az a 4.6% is hízelgőnek mondható mindezek tükrében. Mögötte (vagy előtte?) a Silverback Patriarch következik, ami a Hearthstone talán legtöbbször megalázott Basic lapja (tegyük mondjuk pont a Stonehill Defender mellé), de a Frostwolf Gruntot, a Tauren Warriort és a Dread Corsairt is 5-ből legfejlebb 1-szer veszik ki.

Reméljük, hogy a fenti számok tudtak segíteni egy kicsit azoknak, akik bizonytalanok szoktak lenni a választás során.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva