Hearthstone

A világbajnok szerint ideje búcsút inteni Malygos-nak

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: firebat,

Firebat úgy gondolja, hogy nyugdíjazni kellene a kártyát.

Rengeteg olyan kártyát találni a Classic lapkészletben, amely a Hearthstone indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, bizonyos tekintetben azonban közülük is kiemelkedik a Malygos, hiszen ez egy olyan koncepcióképző kártya, ami számtalan pakli alapját alkotta az elmúlt öt évben.

Hogy éppen melyik class mennyire tudja kihasználni a legendás sárkányban rejlő erőt, az mindig változik a meta, a Standard lapkészlet és a nerfek függvényében. Valamilyen formában azonban szinte mindig volt Malygos pakli a metában – ha máshol nem, akkor a Druid háza táján, hiszen itt a Moonfire miatt nagyon erős alapot biztosít a Classic lapkészlet a koncepció számára.

Hogy jól van-e ez így? Ezt a témát boncolgatta nemrégiben a 2014-es Hearthstone-világbajnok, Firebat, aki a Twitteren azt írta: szerinte éppen ideje lenne búcsút inteni Malygos-nak.

“Malygos egyike a kedvenc lapjaimnak a játék történetében, de egyre inkább úgy érzem: annyira régóta határozza már meg a kompetitív metát, hogy nem igazán bánnám, ha átkerülne a Hall of Fame-be, felrázva ezzel a játékot.”

Aki régóta játszik, az jól tudja, hogy mindig is azokkal a paklikkal és kombókkal volt a legnagyobb probléma a Hearthstone-ban, amik a leginkább vissza tudták szorítani az interakció és a védekezés lehetőségét. És bár Malygos esetében maga a nerf, mint lehetőség nem sokszor merült fel, a +5 Spell Damage-ben rejlő potenciált azért jól mutatja, hogy évek óta ott van a koncepció a metában, köszönhető annak, hogy OTK-paklit lehet rá építeni – vagyis úgy lehet kivégezni az ellenfelet, hogy az nem nagyon tud mit tenni ellene.

A jelenlegi Malygos Druid verzió ráadásul tökéletesen bizonyítja, hogy az idő előrehaladásával egyre nagyobb veszély lesz a lapban, hiszen az olyan újabb kártyák, mint a Twig of the World Tree, a Dreampetal Florist vagy a Flobbidinous Floop tovább stabilizálták a decket. Mindezek után mi sem lepődnénk meg, ha legkésőbb a következő Standard rotáció során Malygos átkerülne a Hall of Fame-be, és így a Wild lapkészletbe…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva