Gaming

Madison, Nancy, twenty one és társaik – Account lopó BOT-ok támadnak a Steamen


Hiába az új funkció, csak óvatosan a barát listán nem szereplő emberek üzeneteivel. Az egész raktárad, de az accountod is elszállhat miattuk.

Ismét bizonyítást nyert, hogy manapság már nem lehetünk elég óvatosak. Ezúttal a Steam kapcsán merült fel egy újabb biztonsági kockázat, melyet kijátszva account lopó BOT-ok lepték el a rendszert.

Újabban biztos nektek is feltűnt már, nem csak ismerősökkel chatelhetünk a Steamen belül. A “Send a Message” funkciónak köszönhetően már olyan embereknek is küldhetünk üzenetet, aki nincs a barátlistánkon. Ilyenkor az alábbi üzenet fogad minket:

A Steam vélhetően jó szándékból hozta létre ezt a lehetőséget, ami most félresiklott. Egyszerre ugyanis kéretlen üzenetek kezdték ellepni a Steamet, kamu profilok account lopással próbálják átverni a felhasználókat.

Madison, Nancy, twenty one és még hosszasan lehetne sorolni a mostanra már lebukott BOT-ok neveit.

Az általuk küldött linkre való kattintás, vagy a profiljukra való fellépés semmilyen esetben sem ajánlott. Volt akinek a profilja bánta, volt akinek nyilvánossá tette méregdrága raktárát, és még sorolhatnánk.

A lényeg, hogy az új funkciót mindenki fenntartásokkal kezelje. Ismét igaz lesz szüleink kedvenc intelme, csak mostantól a digitális világban:

“Idegenekkel ne állj szóba a Steam Chaten!”

Card

Card

Card

Card

Card

Card

Card

Card

Card

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva