League of Legends

R.I.P. Solo Queue – A KaBuM Vel’koz bottal nyert a világbajnokságon


Érdekes néhány napnak nézünk elébe.

Az ilyen mérkőzések miatt érdemes nézni a világbajnokságot. A 0-2-es mérleggel álló KaBuM e-Sports meghúzta a váratlant a Play-In Stage harmadik napján és egy hajmeresztő drafttal két vállra fektette a Detonation Focus Me csapatát, ezzel életben tartva a továbbjutásuk esélyét.

A brazil csapat újból bebizonyította, hogy képesek a meglepetésre (néhány évvel ezelőtt miattuk esett ki Európa egyik legnagyobb reménysége, a Froggen vezette Alliance), ezúttal fogták magukat és a jelenlegi metát megerőszakolva, magabiztos győzelmet arattak a Play-In csoportkörben.

A draft legeleje flottul ment, elhoztak egy biztonságos támogatót az alsó ösvényre, Tahm Kench személyében. A második kör már érdekesebb volt, egy agresszív frontline Skarner mellé választottak egy Vel’Kozt. Itt még azt hihették a nézők, hogy a középső ösvényre fog érkezni a csápos mage, ám a draft utolsó fázisa mindenkinek eltátotta a száját. Már az is érdekes volt, hogy a KaBuM megkaparinthatta Aatroxot, aki jelenleg az egyik legstabilabb topos, ám az utolsó választás egy Azir volt, nos őt is inkább miden tudja elképzelni az ember.

A draft első fázisa – LoLEsports

Miután a játékosok berendezkedtek, kiderült, hogy Vel’koz bizony Vayne és Soraka ellenfele lesz az alsó ösvényen. Titan ráadásul egy pillanatra sem szeppent meg, kiválóan tudta tartani magát az egész játék során. Persze ehhez a magabiztossághoz kellett egy Tahm Kench, aki a Devour képességével képes volt ellensúlyozni Vel’koz mobilitásbeli hiányosságait.

A braziloknak sikerült Aatroxra felhalmozni már a játék legelején két darab gyilkosságot, onnantól kezdve enyhén már a KaBuM oldalára dőlt a játék. A csapat meglehetősen stabilan játszott és végül magabiztos győzelmet arattak a 36. percben.

Az utolsó pillanatok – LoLEsports

Titan Vel’kozzal sikeresen összeszedett egy 10-es KDA-t, valamint 354 farmot, ezzel gyakorlatilag megalázva Yutapon Vayne-jét. Sajnos, ahogy az ilyenkor lenni szokott, azok a játékosok, akik figyelik a világbajnokságot, elhiszik magukról, hogy szintén mesterei ezeknek az off-meta választásoknak és egy pillanat alatt a feje tetejére állítják a Solo Queue meccseket. Amíg mindezt sima Draft Pick módban teszik, véleményünk szerint semmi probléma, de azt tanácsoljuk, hogy most néhány napig a rangsorolt meccseken tiltsátok Vel’kozt, biztos ami biztos!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva