League of Legends

Eddig semmit sem ért a “Worlds Patch” – Jöhetne már a csoportkör!


A Play-In Stage-en kiváló meccseket láthattunk eddig, habár a kreativitás még várat magára.

Tűkön ülve vártuk a 8.19-es frissítés tartalmát. Fontos volt, ugyanis ez az a kliensverzió, amin jelenleg pörög a Koreában megrendezésre kerülő League of Legends világbajnokság. A Riot Games el is húzta a mézesmadzagot az orrunk előtt, ugyanis összesen 11 hőst módosítottak pozitív irányba, ezzel lehetővé téve, hogy a játékosok egy sokkal mélyebb kalapból húzhassanak elő maguknak hősöket.

Aatrox – Riot Games

A probléma csak az, hogy a másik irányba nemigen érkezett változtatás, holott egy-kettő karakter teljesítménye igazán nerfért kiáltott. Ott van például a “kőbe vésett” Urgot kontra Aatrox top lane. Egyértelműen bele kellett volna nyúlnia a Riotnak ebbe a helyzetbe, ehelyett hagyták az egészet a fenébe, buffoltak néhány irreleváns hőst körülöttük, a Worlds nézői pedig élvezhették a folytonos Urgotok és Aatroxok összecsapását a világbajnokság első, Play-In szakaszában. Alapvetően nincs baj a match-uppal, de ha már zsinórban tizenkettedjére nézi az ember, akkor már azért unalmassá válik.

Sajnos ez a helyzet a Kai’Sa, Akali, Alistar trióval is, hogy ha ezek közül az egyik nincs tiltva, szinte biztos, hogy az egyik csapat el fogja hozni. Őket is bőven érhette volna valami nerf a 8.19-es ciklusban, ehelyett a fejlesztők inkább szemet hunytak felettük, s előreláthatóan a 8.20-as frissítésben sem fognak változni az erőviszonyok.

Riot Games

Mi lett akkor azzal a 11 módosított karakterrel?

A kérdés abszolút jogos, a válasz pedig egyáltalán nem meglepő. Semmi. A módosított hősök közül Tahm Kench az, aki vissza-vissza térő választás, valamint egyszer felbukkant Fiora is, bár ne tette volna… Az összes többi buffot kapott hős el van tűnve az éterben, a játékosok még csak meg se próbálták őket választani vagy tiltani.

Tahm Kench – Riot Games

Emiatt (is) nagyon várjuk a világbajnokság csoportkörét, ugyanis az majd csak október 10-én startol, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak bőven lesz idejük kitapasztalni, hogy mit tudnak a frissen felerősített karakterek és új taktikákat építhetnek majd ki köréjük. Jó lenne viszontlátni a playmaker dzsungelesek Elise játékát, vagy egy két Darius dunknak is kifejezetten örülnénk.

Így első nekifutásra nem egy nagy eresztés ez a Worlds Patch, elvégre semmi diverzitása nem lett a kompetitív vonalnak miatta. De bízunk a profik kreativitásában és abban, hogy a csoportkör elhozza a League of Legends krémjét!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva