Fortnite

A Shadow Form egy hivatalos csalás – Íme a leggyorsabb közlekedési mód a Fortnite-ban


Igazán hajmeresztő, amire a Bunny Hop és a Shadow Form képes együtt.

Nemrégiben megjelent egy mechanika a játékban, amit a játékosok elkezdtek egyre sűrűbben használni. A mechanika nem más, mint a “bunny hop”, azaz a nyúlugrás technika.

Alapvetően egy pofon egyszerű dologról beszélünk, két dolog kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen. Kezdősebességre, valamint ritmusérzékre. A kezdősebességet meg tudja oldani egy Bouncer (Playground módban), Launch Pad, Grappler, vagy egy Shockwave grenade. Sőt, láttunk már olyat is, hogy az új Chillernek köszönhetően szerzett sebességet egy játékos, de azt a csúszós effekt miatt még nehezebb kivitelezni, valamint értelmetlen is, hiszen így is eléggé gyorsan tudunk slisszanni az új csapdának köszönhetően.

Bunny Hop: Amikor nagy lendülettel érünk földet, ha jó időben nyomjuk meg az ugrást, akkor a lendület tovább visz minket. Ezt egészen addig tudjuk csinálni, amíg kitart a lendületünk, így több utat tehetünk meg, gyorsabban, mintha simán csak landolnánk és elkezdenénk futni. Minden a ritmusérzéken múlik.

Íme egy rövid bemutatóvideó a bizonyos bunny hop technikákról MarcosGonzalezTV-től. A videó nagyon összeszedett, lényegre törő, ajánljuk mindenkinek:

A videóban jól látszik, hogy a bunny hop technikát nem lehet a végtelenségig használni, körülbelül 3-4 effektív ugrásunk van, utána elveszti karakterünk a lendületét és ismét futva leszünk a leggyorsabbak. Kiváló lehet a bunny hop azokban az esetekben, amikor versenyt futunk a Viharral, ilyenkor ha van a táskánkban egy Grappler, akkor szinte esélytelen, hogy elkapjon minket a “kör”.

Az egyik kedvenc lehetőségünk a szóban forgó mechanikával, hogy Loot Lake-et gyakorlatilag sebességvesztés nélkül képesek vagyunk keresztül utazni. Ha jól időzítjük az ugrásokat, akkor simán végigugráljuk a pálya talán legidegesítőbb területét anélkül, hogy kitennénk magunkat a kereszttűznek.

A hatodik szezon legnagyobb újítása a Shadow Stone-ok bevezetése volt. Ezek a kövek lehetővé teszik, hogy egy rövid ideig Shadow Formba kerüljünk, így megnövelve a mozgási sebességünk, képesek legyünk nagyobbat ugrani, rezisztensek legyünk a fall damage-re, valamint, hogy át tudjunk csusszanni falakon. Természetesen vannak negatív hatásai is mindennek, de a bunny hop mechanikához azoknak semmi közük.

Félelmetesen gyorsan lehet haladni Shadow Formban – Epic Games

A legjobb dolog a Shadow Formban, hogy félelmetesen megdobja a bunny hop használhatóságát. A szó legszorosabb értelmében, ha jól használjuk a mechanikát, akkor amíg kitart a Shadow Form, a pálya nagy részét képesek vagyunk bejárni. Mindehhez nem kell más, csak egy Shadow Stone és egy Launch Pad, vagy egy Bouncerrel ellátott Corrupted Area. Ezzel gyakorlatilag nincs olyan játékhelyzet, amiből ne tudnánk a saját malmunkra hajtani a vizet. A kompetitív játékosoknak ez lesz a Kánaán, ugyanis ilyen hatásos rotálást semmivel mással nem lehet elérni.

Jelenleg még gyerekcipőben jár a bunny hop, s nem tudni, hogy a jövőben kiveszi-e a játékból az Epic Games, így azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb váljatok a mestereivé a technikának, mert komoly előnyre lehet szert tenni általa, és biztosra nem állíthatjuk, hogy örökké a játék része marad.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva