Fortnite

Óvatosan! Ajándék vírust csomagolnak az ingyen V-Bucks csomagok és a cheatek mellé


Csalni akartak, de csak vírust kaptak a legtöbben, azóta Oroszországban van minden adatuk.

A scammerek mindig fejlődnek és mára már a divathullámnak megfelelően vadásznak az áldozataikra. Ezúttal a Malwarebytes Labs figyelmeztetett arra, hogy az utóbbi időben egyre több kapásuk volt, a beazonosítás után pedig kiderült, hogy a felhasználók mind ingyenes cheatek vagy épp ingyen V- Bucks reményében raktak fel különféle .exe-ket, amelyek egyébként csupán 168 KB-osak voltak. Ezekben természetesen sem ingyen V-Bucks, sem pedig ajándék csalás nem volt, hanem helyette a gépükről küldtek különféle adatokat egy oroszországi IP címre.

Erre kattintani? Nem jó ötlet!

A scammerek olyan adatokat loptak, mint a böngészői adatok, jelszavak, Bitcoin walletek, illetve Steam fiókok.  A legszebb, hogy egy ideig az áldozatok semmiféle változást nem tapasztaltak, mindaddig, amíg minden fiókot egyszerre meg nem változtatnak a scammerek, így ezek után gyakorlatilag semmihez nem tudnak hozzáférni az áldozatok, hiszen jó esetben ugrott az e-mail fiók, a hozzátartozó Steam fiók és ha esetleg némi Bitcoint tárolunk a gépen, még az is odaveszhetett. Mondjuk aki olyan videókat néz, aminek ilyen címe van: “Fornite Aimbot | Fornite Hacks | Undetected | Season 6 | ESP, Aimbot + Look ESP Free Download!” , az ne csodálkozzon.

A Malwarebyte Labs külön felhívta arra is a figyelmet, hogy elég makacs malware-ről van szó, tehát elég sok utómunkát igényel a letakarításuk.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva