Counter Strike

Szívmelengető sportszerűség: Inkább elbukták a meccset, de engedték visszajátszani a kört


2000 dollár ment el ezen a döntésen, de a lengyelek a sportszerűséget választották. Ritka az ilyen döntés, maximális respect!

A 7. HellCase Cup döntőjét az AVANGAR és a Kinguin játszotta. Az első pályán, Mirage-on a 25. kör egy kazah entry-vel indult, majd az egész csapat kiesett a szerverről. Itt jött a KINGUIN előtti a dilemma!

  • Mivel online verseny volt, még csak a “szemébe” se kellett volna nézni az ellenfélnek. Megmondják, hogy a szabály az szabály, haladjunk.
  • A döntőben jártunk, ahol több ezer dollár, vagyis több százezer forint volt a tét, nem egy baráti meccsen.
  • A szabályok szerint ha volt sebzés, akkor nem lehet visszaállítani az eredményt, ha valamilyen technikai probléma üti fel a fejét.

Vannak versenyek, ahol ezt annyira komolyan veszik, hogy egy ugrásból elszenvedett HP veszteség után sem hajlandóak visszaállítani az eredményt. Máshol maximum párbeszédet kezdeményeznek a vitás helyzetben, de itt erre sem volt szükség. Itt azonban semmi ilyenre nem volt szükség, lemondott a 13:12-es vezetésről a lengyel csapat. A KINGUIN gondolkodás nélkül jelezte, újrajátszás következzen, nem kell az ingyen kör.

Jelen esetben a következő történt:

  1. Az admin rákérdezett, hogy visszategye-e 12:12-re?
  2. Fitch beírta, hogy persze, az AVANGAR szempontjából ez érthető is.
  3. Minise erre csípősen válaszolt: “nem kéne esetleg minket is megkérdezni előtte, mivel már volt sebzés?”
  4. Az udvariasság égköve, fitch persze rákérdez, majd minise igennel válaszol. Van stílusa, azt azért meg kell hagyni.

A pályát ezek után 16:14-re bukta el a Kinguin, a döntőt pedig összességében 2:1-re vesztették el. Ki tudja, mi lett volna, ha nem játsszák vissza azt a kört. Hiszen ha megnézzük a videó elejét, 13:12-re vezet a KINGUIN az újrajátszás nélkül, és a Terroroknak semmi pénzük nincs. Így akár 14:12-t, is kiharcolhattak volna a lengyelek az első mapon. Persze, ezen felesleges pörögni, megtörtént és nem lehet rajta változtatni. Ismerjük a mondást: “ha az bemegy, gól”.

Hatalmas respect a lengyeleknek, ilyenek az igazi sportszerű játékosok!

Az AVANGAR így 4000 dollárt nyert, a Kinguin pedig 2000 dollárral és egy hatalmas erkölcsi győzelemmel távozott a kupáról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva