League of Legends

Tejelhetnek a profik – Több ezer dollár büntetést osztott ki a Riot Games


Joggal tehetnénk fel a kérdést, az ilyen játékos vajon tényleg nevezhető "profinak"...?

Ez most már kezd rendszerré válni, elérkeztünk a 2018-as világbajnoksághoz, s ahogy az lenni szokott, idén is bőven van olyan profi játékos aki nem bír magával. Ami mondjuk szomorú ebben a helyzetben, hogy nemcsak egy-két játékosról beszélünk, hanem egyből 16-ról…

Így igaz, a legfrissebb értesüléseink szerint 16 profi játékos kapott figyelmeztetést, vagy egy vaskos büntetőcsekket (esetleg mindkettőt) a Dél-Koreában tapasztalt viselkedésük miatt. A megrovásokat a koreai szerveren produkált viselkedésükért kapták, voltak, akik toxikus, negatív hozzáállásukkal roncsolták mások játékélményét, ám voltak olyanok is, akik felhasználót vásároltak, vagy csak simán más nevében feedeltek és adtak fel meccseket. A Riot Games igyekezett korrekt módon, súlyozottan eljárni a szóban forgó ügyekben, így voltak olyan játékosok akik első nekifutásra csak hivatalos figyelmeztetést kaptak, ám előfordult olyan is, aki több ezer dolláros büntetést kapott.

A 16 játékosból “csak” 4-nek kell a pénztárcájába nyúlni a viselkedése miatt, Diamondprox, TheShy, iloveoov és Uzi kapott pénzbeli megrovást a Riot Games-től. Ezek közül Uzi kapta a legnagyobb büntetést, ő komolyan sértette a League of Legends felhasználói feltételeit, nemcsak toxikus volt a magatartása, hanem szándékosan adott el meccseket, valamint mindezt sokszor nem is saját felhasználóján tette, hanem egy vásárolton, amit súlyozottan büntet a Riot. (Az már egy másik kérdés, hogy mindezért miért nem tiltják el rendesen és miért csak pénzbeli dorgáláson kell átesnie a világbajnok-esélyes lövésznek…)

Hivatalos figyelmeztetést kapott:

1) Daniele “Jiizuke” Di Mauro of Team Vitality

2) Amadeu “Attila” Carvalho of Team Vitality

3) Minkook “Dreams” Han of Team Vitality

4) Luka “Perkz” Perkovic of G2 Esports

5) Petter “Hjarnan” Freyschuss of G2 Esports

6) Dennis “Svenskeren” Johnsen of Cloud9

7) Stanislav “Lodik” Kornelyuk of Gambit Esports

8) Zhen-Ning “Ning” Gao of Invictus Gaming

9) Uijin “Rookie” Song of Invictus Gaming

10) Li “4LivcloveR” Zhe of Edward Gaming

11) Jaeha “Mowgly” Lee of Afreeca Freecs

12) Hyesung “Comet” Lim of Afreeca Freecs

Pénzbüntetést kapott:

1) Danil “Diamondprox” Reshetnikov of Gambit Esports – 1000 dollár

2) Seunglok “TheShy” Kang of Invictus Gaming – 1000 dollár

3) Yeonsung “iloveoov” Choi of Afreeca Freecs – 1500 dollár

4) Jian “Uzi” Zi-Hao of RNG – 2000 dollár

Természetesen, akik csak figyelmeztetést kaptak, nem úszták meg ennyivel. A Riot Games külön kiemelte, megfigyelés alatt lesznek ezentúl a szóban forgó játékosok, s bárminemű további szabálykihágást tapasztalnak, komolyabb megrovás fog érkezni. Ez akár eltiltásokat is jelenthet a jövőben.

Sajnos minden évben van néhány játékos, aki azt hiszi, hogy mindenhatóvá válik attól, mert szerepelhet a világbajnokságon. Holott éppen emiatt kéne nekik példát mutatniuk, nem pedig elrontani mások játékát, mondván “nekik úgyis mindegy, nem a Solo Queue a fontos”…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva