Counter Strike

Silvertől Globálig mindenkinek – Minden tudnivaló a CZ Nerf és Tec-9 Buff kapcsán


Ezek a változások biztosan nagy hatással lesznek minden CS:GO meccsre, így érdemes alaposan utána nézni, mi változott a játékban.

Az UPDATE-ek kapcsán nem csak azért érdemes képbe kerülni, hogy utána mindenki a buffolt fegyókat használja, vagy éppen leváltsa azt, amit nerfeltek. Az újdonságoknál azért is nagyon hasznos megnézni, pontosan mi változott, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Mostantól ugyanis nem fogja ugyanazt beadni CZ-vel, de nem azért mert a másik hacker, hanem mert nerfelték a fegyvert. De hogyan? Mennyire? Most megmutatunk mindent egyesével:

CZ75-Auto nerf

A nyers adatok kedvelőinek íme minden változás, amit a CZ az új UPDATE során kapott:

  • “recoil angle variance” 180 -> 120
  • “recoil magnitude” 27 -> 31
  • “recoil magnitude variance” 12 -> 6
  • “inaccuracy fire” 25.00 -> 35.00
  • “recovery time stand” 0.287823 -> 0.227500
  • “recovery time crouch” 0.345388 -> 0.242500

A recoil pattern nagymértékben átalakult. Aki sorozni akar a CZ-vel, annak mostantól újra kell tanulnia a mintát. Íme a régi és az új egymás mellett:

Régen az első 2 golyó teljesen azonos helyre ment, de az első öt golyó is nagyon közel volt egymáshoz. Mostantól csak az első 2 golyóban bízhatunk, ha a gyors fire rate-et akarjuk kihasználni.

Az új pattern harmadik lövedéke már messzebb van, mint a régi pattern ötödik lövedéke.

A CZ pontosságát illetően tisztán látszik, hogy a spray sokkal pontatlanabb lett:

A pontozás viszont pontosabb, mint eddig. Kár, hogy a CZ-t nem távolra, hanem közelre vette mindenki, így ez hiába buff, sokat nem segít a pisztolyon:

Összességében tehát látszik, hogy közelre “elrontották” a fegyvert, ami egy lövésből eddig se adta be a fejest kevlár ellen. Most még nehezebb a dolog, mert nem is sebez sokat, nem is lő pontosan, és a recoil patternt is széthúzták.

Tec-9 buff

Itt egyszerű a helyzet, hiszen a sorozást és a pontozást is javították. Mindkét területen jelentősen javult a Tec-9 használhatósága:

Ettől függetlenül persze ha megnézzük a CZ és a Tec-9 grafikonjainak számát tisztán látszik, hogy a CZ még így is jobb. Pontosabb akár spray akár pontozás közben is, mint a Tec-9.

Vagyis buffolás ide vagy oda, a Tec-9 még mindig nagyon megbízhatatlan fegyver.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva