PUBG

A hardveres ban fogja megölni a játékot? – Nehéz döntés előtt áll a PUBG Corp.


A hardveres ban számos veszélyt rejt, épp ezért a PUBG Corp.-nak okosan kell döntenie.

A hardveres bannokról szóló hírek jöttek és mindenkit lenyűgöztek, egyesek a messiásként várják, míg mások aggódnak, hogy mi lesz ezek után. Az a helyzet, hogy a PUBG Corp. kezében ez egy kétélű fegyver, ami könnyen visszafelé is elsülhet, ha nem a megfelelő módszerrel bannolják az embereket. Ezt a kérdést jártuk egy kicsit körbe ezúttal.

Jó hír: Hamarosan érkezik a hardveres ban!

Annyi Kínának? Mi lesz a játékosbázissal?

Korábban volt már szó róla, hogy a kínai játékbarlangokban igencsak pörög a PUBG, bár az utóbbi időben jó pár játékost elcsalt a Fortnite, azért a kínai játékosbázis még mindig óriási részét képezi a játékosközösségnek. A hardveres bannokkal viszont óriási kiesése lehet a PUBG Corp.-nak, szimplán a fentebb említett játékbarlangok miatt, amelyek nem feltétlenül fogják vállalni a kockázatot, így kivehetik a kínálatukból a PUBG-t. Bár a számítógépek bérleti szerződésében bele van foglalva, hogy tiltott a különféle cheatek használata, de nagyon nehéz kiszűrni a csalókat ennek ellenére, mivel rengeteg gépről van szó.

Most hogy van, mire bannolnak?

Egyelőre túl sok információt nem osztottak meg a fejlesztők, az biztos, hogy valamely hardverelemet fogja bannolni annak érdekében, hogy többé ne tudjon az adott felhasználó egykönnyen visszatérni. Egyes pletykák szerint csak MAC cím alapján fognak bannolni, azaz a hálókártyánk látja kárát, ha csalunk, így a használt alaplapokkal kell csak vigyáznunk. Mások viszont routeres és IP bant rebesgetnek, ami esetén egy kollégium/netkávézóban elég, ha egy csaló bukik le, onnantól kezdve nem lesz egyszerű az újbóli játék a többiek számára.

Akkor most lőttek a használt hardvereknek?

Nehéz kérdés. Azért a magyar piacon bár sokan PUBG-znek, azért elég kevés az esélye, hogy egy olyan hardverbe botlunk, amit épp a PUBG cheatek miatt bannoltak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mire bannolnak és hogy mennyire lesz nehézkes átírni a hardver ID-ját, de azért előreláthatólag olyan nagyon nem kell ettől tartani.

Játékhiba miatt is bannolhatnak? 

Egyelőre ezt sem lehet tudni, de azt már előre leszögezhetjük, hogy külön fogják kezelni azokat az eseteket, amikor valaki teamingel/csapaton belül megöl valakit szándékosan és társaik. Hardveres ban elvileg csak a cheatereknek fog kijárni. A mostanában előforduló teleport bug viszont pont olyan, ami miatt könnyen bannolhatnak tévesen a játék hibája miatt. Hogy ezt hogy fogják kiszűrni, az egy másik kérdés.

Erre kell megtalálnia a választ a PUBG Corp.-nak. Ha nem sikerül megfelelően megoldani a helyzetet, akkor abból nagyon nagy károkat szenvedhet el a játékosbázis szempontjából. Bár az utóbbi időben láthattuk, hogy mekkora problémát okoznak a csalók és azt régóta tudjuk, hogy mennyire nem képesek tolerálni a játékosok őket, viszont ha saját életet fog élni a HW Ban rendszer, akkor amiatt is jókora tömeg hagyhatja ott a játékot. Ameddig ennyi “gamer breaking” bug van a játékban, nem biztos, hogy szerencsés ötlet bevezetni egy ilyen rendszert.

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva