League of Legends

SPOILER – Bedurvult a halálcsoport, a tavalyi címvédő lett az első LoL VB kieső


A Gen.G nehéz csoportba is került, és gyengén is játszott az egész VB alatt.

Amikor bemutatták a Worlds 2018 csoportjait, már lehetett sejteni, hogy ebből baj lesz. Cloud9, Royal Never Give Up, Vitality és a címvédő Gen.G egyszerre? A B-csoportban aztán tényleg elszabadult a pokol már rögtön az elején. A Vitality hatalmas meglepetésre, egy elképesztő backdoor győzelemmel mindenki állát leejtette a címvédő Gen.G ellen:

A dráma folytatódott, a tavalyi Worlds győztese képtelen volt felállni a padlóról. 4 meccséből csupán egyet tudott behúzni, az utolsó forduló előtt tehát már biztosan kiesett.

 

A körbeverések miatt viszont a másik 3 csapat egyaránt esélyes a továbbjutásra. Mindannyian 3:2-es mérleggel várják az utolsó kört:

A többi csoportban egyelőre nem tapasztalható hasonló tolongás, így a Világbajnokság B-csoportja bőven rászolgált a halálcsoport névre. Bár a Gen.G már nem reménykedhet matematikai csodában sem ezzel a mérleggel, a Mad Team és a G-Rex még bizakodhat.

Tavaly 2:4-es mérleggel is tovább lehetett jutnia Világbajnokságon, egy 3:3-as mérleg még bőven jó lehet.

Vasárnap a B-csoport utolsó mérkőzéseivel, a folytatásban pedig sorban jönnek a többiek. Hétfőn az A-csoport utolsó 6 meccse, kedden a C-csoport, végül szerdán a D-csoport zárja a csoportkört.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva