Counter Strike

Végre megszólalt a lebuktatott csaló – exkluzív forsaken interjú


Az AFK Gamingnek sikerült összehozni, amire az egész CS:GO közösség várt, forsaken interjút adott a legnagyobb indiai esport lapnak.

A 22 éves játékos emailen keresztül válaszolt a kérdésekre. A fájlmegosztóról letöltött csalástól a cheat működésén át saját jövőjéről is beszélt.

forsaken: Először is szeretnék elnézést kérni a csapattársaimtól, az OpTic vezetőitől és azoktól, akik végig bíztak benne a gyanú ellenére is. Bűnösnek érzem magam, amiért elloptam a lehetőséget ezektől az emberektől. A csapattársaim tehetséges játékosok, akiket megfosztottam az esélytől, amit megérdemeltek.

Miért csaltál? A nyomás, anyagi gondok, vagy valami más?

forsaken: Nem volt nyomás, én voltam az, aki minden meccset meg akartam nyerni. A játék minden elemében tökéletes próbáltam lenni. Megbíztam a döntéseimben, a játékhelyzetek felmérésében, de sosem bíztam eléggé az aimomban. Hogy kompenzáljam gyengébb célzásomat és ezáltal magabiztosságomat, meghoztam egy rossz döntést.

A felvételeken látszott, megpróbáltad megakadályozni az admint a géped átvizsgálásában. Meséld el kérlek, hogy történt mindez a te szemszögedből?

forsaken: Sosem ellenkeztem azzal, hogy az admin átnézze a gépemet. Amikor az admin feljött a színpadra, hogy belenézzen a gépembe, átadtam neki a terepet. ALT-TAB segítségével végignézte az összes megnyitott ablakot, és elért természetesen a csalásig is. Megijedtem és megpróbáltam bezárni az ablakot, pont ezt a jelenetet kapta el a videó.

Hogyan aktiváltad a csalást? Az egérbe épített rendszer volt, vagy valami teljesen más?

forsaken: Egy .rar file segítségével, amit elküldtem magamnak és simán letöltöttem egy fájl megosztó oldalról.

A csapattársaid tudták, hogy csalsz a versenyen?

forsaken: A csapatból fogalma sem volt senkinek, hogy külső programmal előnyt szerzek magunknak. Mivel nem volt egyértelmű a csalás, senki nem is jött rá az eset kirobbanásáig. A saját aimom mellé egy kis segítség volt csupán, ezért az observerek és adminok számára lényegében láthatatlan volt.

A bootcamp alatti praccok során is futott a cheat? Hogyan kerülted el, hogy észrevegyék a csapattársaid?

forsaken: Igen, ahogy említettem apró előnyt adott csupán a célzáshoz. Precízebb aimom lett tőle és a hitreget is alig látható módon segítette. Nem volt okuk gyanakodni rám, mivel tényleg nem lehetett kiszúrni.

Tudsz más profi csalókról?

forsaken: Nem!

Ha visszautazhatnál az időbe, hogy máshogy csinálj valamit, mi lenne az?

forsaken: Valószínűleg sose telepíteném fel a CS-t. Semmi jó dolog nem történt velem azóta, hogy játszani kezdtem vele. Azt hittem ez a nekem való játék, de végül belebuktam. Mindent feladtam ezért a játékért, még a becsületemet is. Elvesztettem mindent, hogy CS-zhessek, és most elvesztettem a CS-t is.

Hogyan kezeled a felháborodott emberek üzeneteit?

forsaken: Megtör a sok rossz, ami rám zúdul, de megérdemlem. Sosem gondoltam volna, hogy ekkora hibát követek el az életben, de belátom, hogy fizetnem kell érte.

Hogyan tovább?

forsaken: Kezdenem kell valamit az életemmel, hogy támogassam a családomat. Sosem gondoltam volna, hogy a CS-n kívül mással is kell majd foglalkoznom. Jóvá kell tennem a hibáimat és jobb emberré válni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva