Counter Strike

Újrajátszás és hosszabbítás – ezekkel lehetne jobb az Matchmaking


Emlékeztek még a 4 évvel ezelőtti Rematch funkcióra? Azóta se értjük, miért került ki.

Pár évvel ezelőtt még teljesen más élmény volt MM-en játszani. Kevesebb volt a csaló, nem volt ennyi smurf és szinte mindenki Matchmaking szervereken tolta. Azóta már az FPL és az ESEA sok játékost elcsábított, elszaporodtak a csalók és rengeteg a friss accountos smurf is.

A hivatalos Valve szerverek anti-cheat, tickrate és extra funkciók tekintetében is alulmarad a versenytársakkal szemben.

Ráadásul az MM-en tapasztalt folyamatos csalódások miatt egyre többen pártolnak el a hivatalos meccskereséstől és keresnek más alternatívát. Pedig egy-két régi funkcióval simán fel lehetne éleszteni a Matchmaking tüzét, még fejleszteni se kellene semmit. Ezek az extrák ugyanis korábban már bent voltak a játékban, használtuk is őket, a Valve mégis kiszedte őket, és sosem kerültek vissza.

Hangulatosabb meccseket lehet elérni és kevesebb csalót kellene elviselni ha visszatérne a Rematch, és bekerülne az Overtime.

Rematch

Az újrajátszás funkció 2014 környékén nagy sikert aratott a játékosok körében. Ha a két csapat kiegyenlített csatát vívott és jó meccset játszottak, egy sima szavazással megismételhető volt a dolog. Ha mindenki újrajátszást szeretett volna, az MM szerverek megengedték ezt az opciót.

Mindegy volt ki nyert és mennyivel, ha mindenki új meccset akart, a szerver elindította.

A Valve korábban a rang boostolás miatt vette ki a játékból, de elméletileg ezt már szűri az öntanuló VACnet mostanában. Amennyiben tehát a legfőbb akadály elhárult a rematch útjából, simán vissza lehetne hozni az éles szerverekre.

Overtime

Az ötletet továbbgondolva, döntetlen esetén lehetővé kellene tenni a hosszabbítást is. Más platformokon nincs vége 15:15-nél a meccsnek, MM-re is érdemes lenne átültetni ezt a funkciót. Akár a régi Rematch mintájára, egy sima szavazással 15:15 után.

Ha mindenki szeretné eldönteni a meccs kimenetelét, miért ne adná meg rá a lehetőséget a játék?

Ezekkel a funkciókkal ha két egyenlő erősségű és tisztán játszó ötös egymásra talál az MM szervereken, megkímélhetik magukat a további random összedobálástól. Nincs újabb random csapattárs, vagy éppen csaló ellenfél. Jöhetnek az újabb mapok ugyanazokkal a társakkal és ugyanazzal az ellenféllel.

Ti örülnétek az újrajátszás és a hosszabbítás funkcióknak MM-en?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva